Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Circulaţie în condiţii de iarnă pe şoselele din Maramureş

Infotrafic. Circulaţie în condiţii de iarnă pe şoselele din Maramureş

Infotrafic. Circulaţie în condiţii de iarnă pe şoselele din Maramureş
Sursa foto: Trafic iarna
16 Ian 2009   •   09:26

Iarna s-a întors în forţă în judeţul Maramureş. A nins abundent în întreg judeţul iar drumurile au fost acoperite de omăt spre disperarea şoferilor. Pe drumul naţional 18, în munţii Gutâi, şoferii au avut de furcă, din cauza zăpezii, iar poliţiştii au patrulat pe toate drumurile afectate pentru a preveni accidentele. Şase utilaje au lucrat pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.
Neadaptarea vitezei la traficul în condiţii de iarnă a dus la producerea unui accident în Baia Mare. Un om a fost accidentat după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina într-un stâlp de pe marginea străzii.
Poliţia Rutieră Baia Mare a recomandat celor care traversează mai ales zonele montane din Maramureş să aibă maşinile pregătite corespunzător cu lanţuri şi cauciucuri de iarnă. Înainte de a porni la drum, şoferii să se informeze asupra condiţiilor meteo şi a stării drumurilor pe care urmează să ruleze.
Din cauza zăpezii, se circulă cu dificultate pe DN 18 pe relaţia Baia Mare - Baia Sprie - Pasul Gutâi (900 metri altitudine) - Mara - Sighetu Marmaţiei, unde stratul de zăpadă ajunge la 7-10 cm. Deşi drumul a fost curăţat, maşinile circulă cu greutate din cauza ceţii şi a poleiului format pe porţiuni mari de drum.
De asemenea, se circulă cu dificultate pe DJ 184 Baia Sprie - Cavnic - Pasul Neteda (1.040 metri altitudine) - Ocna Şugatag - Sighetu Marmaţiei, pe o porţiunea a DN 18 între Vişeul de Sus - Borşa - Pasul Prislop (1.416 metri altitudine) - Cârlibaba (judeţul Suceava), pe DN 19 între Sighetu Marmaţiei - Pasul Huta Certeze (700 metri altitudine) - Seini - Satu Mare - Baia Mare, pe DN 17 C între localitatea Săcel - Pasul Ştefăniţei (818 metri altitudine), cât şi pe DN 1C între Baia Mare - Şomcuta Mare - Dej - Cluj.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close