Antena 3 CNN Economic Auto Lux şi siguranţă pe patru roţi. Vedeţi în ce maşini se deplasează liderii lumii (FOTO)

Lux şi siguranţă pe patru roţi. Vedeţi în ce maşini se deplasează liderii lumii (FOTO)

Lux şi siguranţă pe patru roţi. Vedeţi în ce maşini se deplasează liderii lumii (FOTO)
Sursa foto: masina
19 Ian 2009   •   12:16

Limuzine negre, blindate, cu geamuri prin care nu se distinge nimic şi care niciodată nu ies pe şosea fără coloana oficială. Este vorba de maşinile preşedinţilor de state. Alegerea unei maşini prezidenţiale nu este o sarcină uşoară, arată Gândul. Şefii de stat trebuie să ţină cont de numeroase aspecte, de la siguranţă şi până la încurajarea producţiei naţionale de autovehicule. Maşina nu-l reprezintă numai pe lider, dar şi statul pe care îl conduce.
Cei mai mulţi dintre liderii lumii aleg maşini produse în propria ţară. Citroën a devenit maşina oficială a Franţei în timpul lui Charles De Gaulle, Rolls Royce şi Bentley sunt emblemele familiei regale britanice, iar Lincoln este asociat cu J.F. Kennedy.
În ultima perioadă, şefii de state au ales, pe lânga maşina deja consacrată şi un autoturism hibrid pentru a încuraja investiţiile în tehnologia ecologică.
Acestea sunt maşinile preferate de liderii lumii.
Mercedes S600 este cel mai vândut sedan de lux din lume pentru flotele oficiale. Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Indonezia, Irlanda, Liberia, Pakistanul, Africa de Sud, Rusia şi România sunt câteva dintre statele care folosesc acest autoturism.

Cadillac. Limuzina preşedinţilor americani. Se pare că Barack Obama va continua tradiţia şi va opta tot pentru un Cadillac, ca şi George W. Bush.

Rolls Royce Silver Wraith. Modelul este utilizat în flotele oficiale ale Irlandei, Danemarcei şi Braziliei. Maşina este produsă în 1958 şi atrage atenţia prin designul său special.

Audi A8L Security. Este utilizată de Angela Merkel. Audi A8 face parte din flota oficială a Germaniei.

Citroen C6. În 1958, De Gaulle a apelat la compania Citroen pentru a-i asigura transportul în toate delegaţiile oficiale. În prezent, Nicholas Sarkozy continuă tradiţia.

Volvo S80. Este folosită de regina Beatrix a Olandei. S80 este utilizată şi de oficiali din Danemarca, Finlanda, Indonezia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close