Antena 3 CNN Economic Auto O ninsoare puternică ar paraliza traficul din Capitală. Ministrul Transporturilor verifică firmele de deszăpezire

O ninsoare puternică ar paraliza traficul din Capitală. Ministrul Transporturilor verifică firmele de deszăpezire

O ninsoare puternică ar paraliza traficul din Capitală. Ministrul Transporturilor verifică firmele de deszăpezire
26 Dec 2008   •   16:22

Dacă ninge abundent în zona Bucureştiului, există şanse ca traficul să se blocheze, mai ales în cazul în care deficienţele din activitatea firmelor de deszăpezire nu vor fi rezolvate în curând.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a verificat vineri bazele şi dotările firmelor cu care Compania de Autostrăzi şi Drumuri Nanţionale are contracte pentru această iarnă.
La Tâncăbeşti, Bărcăneşti şi Câmpina, toată lumea era în baze, dar nu toate utilajele erau funcţionale.
"Mai sunt unele lucruri de schimbat, dar cred că, în proporţie de 80%, ar fi fost în stare, dacă ar fi nins, să facă faţă. Sigur că depinde şi de cât ninge", a declarat Berceanu.
Ministrul a vrut să verifice în teren dacă firmele îşi respectă contractele. La începutul săptămânii următoare va lua unele măsuri. Este posibil ca firmele să fie şi amendate, dacă se dovedeşte că nu au în baze utilajele cerute pentru despăpezire.
În zonele unde a nins, s-a acţionat deja cu peste 500 de utilaje şi s-au împrăştiat 3.500 de tone de material antiderapant. Raportările la Comandamentul central de iarnă arată că situaţia este sub control.
Pe Valea Prahovei ninge uşor, însă nu zăpada le dă bătăi de cap şoferilor, ci numărul mare de maşini. La Comarnic, chiar şi ministrul Transporturilor a fost blocat în trafic.
Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close