Antena 3 CNN Economic Auto Opel Ampera, un automobil electric destinat europenilor

Opel Ampera, un automobil electric destinat europenilor

Opel Ampera, un automobil electric destinat europenilor
Sursa foto: opel ampera
27 Ian 2009   •   16:15

Hibrizii şi vehiculele electrice sunt din ce în ce mai prezente în industria auto care se reorientează după cererea de astfel de produse. Opel va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, din martie, modelul electric Ampera, informează worldcarfans.com. Vehiculul are o autonomie extinsă şi va rula pe baza tehnologiei Voltec, aceeaşi cu cea folosită la Chevrolet Volt.
Tehnologia îi va permite lui Opel Ampera să aibă o autonomie de 60 de kilometri folosind doar energia bateriilor lithiu-ion. Pentru călătoriile mai lungi maşina va rula în continuare cu ajutorul electricităţii generate de un motor cu combustie internă. Acumulatorii lui Ampera pot fi încărcaţi de la orice priză standard de 230V.

Potrivit estimărilor, cei mai mulţi dintre europeni parcurg zilnic distanţe similare cu autonomia oferită de Ampera. Aproximativ 80 la sută dintre germani călătoresc zilnic mai puţin de 50 de kilometri.
"Prin Ampera, Opel va fi primul constructor european de automobile care va oferi clienţilor posibilitatea de a parcurge distanţe mari folosind doar energia electrică", spune Alain Visser, şeful departamentului european de marketing al General Motors.
Foto: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close