Antena 3 CNN Economic Auto Producţia de automobile din Spania a scăzut cu aproape 40%, în noiembrie

Producţia de automobile din Spania a scăzut cu aproape 40%, în noiembrie

Producţia de automobile din Spania a scăzut cu aproape 40%, în noiembrie
18 Dec 2008   •   17:07

Pe fondul crizei economice mondiale, producţia de maşini din Spania a scăzut dramatic cu aproape 40% numai în luna noiembrie. Nici în marea Britanie situaţia nu este roz. Acolo indiustria producătoare de autovehicule a cunoscut o scădere de 33%, iar Guvernul s-a angajat să facă tot posibilul pentru a ajuta constructorii auto să facă faţă crizei de pe piaţa de profil, informează AFP.
În Spania, este cea de-a patra lună consecutivă de scădere, potrivit asociaţiei locale a constructorilor de automobile (Anfac). În primele 11 luni ale anului au fost în Spania au fost produse cu 10% mai puţine autovehicule decât în aceeaşi perioadă din 2007.
Potrivit unui comunicat Anfac, "scăderea bruscă din luna noiembrie se explică prin declinul pieţelor europene, cu şapte luni consecutive de scădere a cererii, şi prin problemele proprii de pe piaţa locală. Nivelul de producţie în acest an va scădea la cotele de acum zece ani".
În ceea ce priveşte exporturile, acestea s-au redus cu 32% în noiembrie, raportat la anul trecut, iar înmatriculările de maşini noi au coborât cu 50%.
La finalul lunii noiembrie, Guvernul spaniol a decis să acorde un ajutor de 800 de milioane de euro sectorului auto. Aceste fonduri fac parte dintr-un program mai vast de stimulare a economiei în valoare de 11 miliarde de euro..
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica Spania
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close