Antena 3 CNN Economic Auto Toyota stopează construcţia unor uzine în Rusia şi Thailanda, din cauza dificultăţilor financiare

Toyota stopează construcţia unor uzine în Rusia şi Thailanda, din cauza dificultăţilor financiare

Toyota stopează construcţia unor uzine în Rusia şi Thailanda, din cauza dificultăţilor financiare
05 Ian 2009   •   17:16

Toyota, cel mai mare producător auto la nivel mondial, va opri construcţia mai multor uzine din Thailanda şi Rusia, din cauza scăderii cererii la nivel mondial, anunţă Reuters citând publicaţia japoneză Sankei. Luna trecută, Toyota a anunţat ca va încheia anul în pierdere, pentru prima oară în 71 de ani, din cauza scăderii vânzărilor, dar şi a fluctuaţiei yenului.
Producătorul a anunţat şi că va opri orice fel de extindere şi din producţia auto pentru a încerca să diminueze efectele cererii scăzute la nivel mondial. Publilcaţia Sankei a relatat că suspendarea construcţiei fabricilor din Rusia şi Thailanda face parte din aceste planuri.
Producătorii auto din întreaga lume se confruntă cu cea mai mare provocare din istoria recentă, din cauza crizei de lichidităţi. În iunie, Toyota a anunţat că va construi o nouă uzină în Thailanda care va produce 150.000 de unităţi de motoare diesel anual, care va creşte producţia sa la un total de 350.000 de motoare diesel în 2010 şi va crea astfel 700 de noi locuri de muncă.
În Sankt Petersburg, Rusia, Toyota a început să construiască maşini din decembrie 2007, la o nouă uzină cu capacitatea de 50.000 de unităţi pe an. Acum, însă, va opri planurile de construcţie a unei a doua fabrici în aceeaşi locaţie, având în vedere că producţia de la uzina existentă a fost diminuată pe fondul scăderii cererii, adaugă publicaţia japoneză.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close