Antena 3 CNN Economic Auto Traficul a fost reluat în zona Sebastian, după 6 ore de la accidentul de tramvai

Traficul a fost reluat în zona Sebastian, după 6 ore de la accidentul de tramvai

Traficul a fost reluat în zona Sebastian, după 6 ore de la accidentul de tramvai
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Iul 2012   •   19:33

Traficul rutier a fost reluat în zona Sebastian din Capitală, după mai mult de şase ore de la accidentul de tramvai produs miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu, citat de Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureştui (RATB), Brânduşa Raeceanu, a precizat, la rândul său, că la ora 18.45 a fost reluată, pe ambele sensuri, circulaţia tramvaielor în zona unde s-a produs accidentul.
   
Prefectura Capitalei a solicitat primarului general demararea de urgenţă a unei anchete la RATB, pentru stabilirea cauzelor care au condus la accidentul de tramvai produs miercuri în zona Sebastian şi a cerut ITM Bucureşti să verifice respectarea normelor de protecţie a muncii.
   
RATB a început deja o anchetă internă pentru a stabili din ce cauză s-au ciocnit cele două tramvaie ale liniilor 41 şi 32, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian. Potrivit reprezentanţilor RATB, în funcţie de rezultatele anchetei, se vor aplica măsurile legale.
   
Ciocnirea celor două tramvaie, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian, a fost încadrată în categoria accidentelor de muncă, deoarece unul dintre vatmani a fost rănit şi transportat la spital, a declarat, miercuri, inspectorul general de la Inspecţia Muncii, Dantes Bratu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal legat de accidentul produs în zona Sebastian, primele cercetări arătând că cele două tramvaie implicate, care circulau în sens invers, s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
  
Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, în jurul orei 12.30, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii.
  

×
Subiecte în articol: sectorul 5
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close