Antena 3 CNN Economic Auto Un Bugatti din 1937, scos la licitaţie, după ce a stat 50 de ani în garaj

Un Bugatti din 1937, scos la licitaţie, după ce a stat 50 de ani în garaj

Un Bugatti din 1937, scos la licitaţie, după ce a stat 50 de ani în garaj
02 Ian 2009   •   16:18

Un automobil Bugatti din 1937 va fi scos la licitaţie luna viitoare, la Paris. Automobilul, , care a fost ţinut într-un garaj din Newcastle (Marea Britanie) aproape 50 de ani, este evaluat la o sumă de peste 4,35 milioane de dolari, anunţă BBC News.
Bugatti-ul, model 57S Atalante, şi-a petrecut ultimii 47 de ani într-un garaj. El a fost scos la lumină de rudele proprietarului lui, un medic din Newcastle, Marea Britanie, după ce acesta a murit. În lume, mai există numai 17 de astfel de autovehicule. Maşina va fi scoasă la licitaţie luna viitoare.

Preşedintele al Clubului de Automobilism Britanic, Earl Howe, a fost primul posesor al maşinii. Autoturismul a intrat ulterior în proprietatea unui fost chirurg militar. După decesul acestuia, în 2007, rudele au primit ca moştenire cheile unui garaj, unde au descoperit, alături de preţiosul Bugatti, alte două automobile, un Aston Martin clasic şi un Jaguar E.
James Knight, director la casa de licitaţie Bonhams, este încântat de această descoperire: "Cunoşteam existenţa acestui Bugatti de mai mulţi ani dar, luând în considerare că vorbim despre un club select, nu am divulgat acest secret nimănui. În mod sigur, este una dintre cele mai mari descoperiri făcute într-un garaj"
Adevăraţii colecţionari de maşini apreciază modelul Bugatti 57S. Patru astfel de automobile sunt expuse la Muzeul Naţional al Automobilului din Mulhouse, Franţa, celelalte exemplare făcând parte din colecţii particulare.
Sursa foto: www.cromoclassico.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close