Antena 3 CNN Economic Banci A fost UMILIT de bancă, aşa că s-a decis să se răzbune. Ce face acest client care are credit în FRANCI

A fost UMILIT de bancă, aşa că s-a decis să se răzbune. Ce face acest client care are credit în FRANCI

A fost UMILIT de bancă, aşa că s-a decis să se răzbune. Ce face acest client care are credit în FRANCI
de O.P.    |    04 Feb 2015   •   07:16

Un client nemulţumit că banca de la care a luat creditul în franci elveţieni nu vrea să renegocieze termenii împrumutului a recurs la un gest extrem.

Omul a decis să-şi achite rata în 21 de zile şi să plătească leu cu leu. Mai mult, nu pleacă de la ghişeu până nu primeşte chitanţă pentru fiecare leu plătit.

Mulţi clienţi sunt supăraţi după ce băncile au anunţat că sunt dispuse să îi ajute pe românii cu probleme, dar dau înapoi când oamenii se prezintă la ghişeu.

Bărbatul are o rată de 520 de franci elveţiani. Ca să se răzbune pe bancă, omul a decis să plătească rata leu cu leu.

"Până la ora închiderii voi depune câte un leu, câte un leu. Bănuiesc că îmi va lua câteva zile până când îmi voi achita rata"

Astfel, 21 de zile lucrătoare, câte opt ore pe zi, funcţionarul de la ghişeu e obligat să încaseze câte un leu, să îl schimbe în franci şi să tipărească chitanţele. Prin această metodă clienţii vor să atragă atenţia că băncile nu vor să discute cu ei.

"Am întrebat ce soluţii îmi oferiţi. Şi mi-au răspuns clar restructurare care înseamnă (SARI) modificarea temporară a dobânzii şi mărirea ei ulterior, conversia la cursul zilei ceea ce înseamnă că suma mea explodează. Am cerut un grafic de rambursare dar au spus că acest lucru nu este posibil", a declarat clientul.

Clienţii cu credite în franci au cerut o lege care să le permită convertirea creditelor la cursul la care a fost luat împrumutul. Conducerea Băncii Naţionale a României nu a fost de acord cu propunerea, iar singura soluţie a clientului rămâne negocierea directă cu băncile care au dat creditele.

Dintre toate bîncile doar una singură a propus fixarea cursului pe trei luni pentru clienţii care au luat credite în franci elveţieni. Celelalte au oferit doar o reducere temporară a ratei.

×
Subiecte în articol: Franc elveţian
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close