Antena 3 CNN Economic Banci Compania Moody's a redus ratingurile Bank of America şi Wells Fargo

Compania Moody's a redus ratingurile Bank of America şi Wells Fargo

Compania Moody's a redus ratingurile Bank of America şi Wells Fargo
Sursa foto: Foto: business-forum.ro
22 Sep 2011   •   09:31

Compania de rating Moody's a redus, miercuri, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung a două bănci importante din SUA: Bank of America şi Wells Fargo. Măsura a fost luată ca urmare a retragerii sprijinului din partea Guvernului american, care nu mai are posibilitatea să le susţină.

Astfel, ratingul Bank of America a fost retrogradat la nivelul "Baa1", cu perspectivă negativă, iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "Prime-1" la "Prime-2".

În cazul Wells Fargo, ratingul a fost redus la "A2", cu perspectivă negativă, cel pentru datoriile pe termen scurt rămânând la "Prime-1".

Situaţie similară şi în Europa: Standard & Poor's a redus ratingul Italiei

Agenţia internaţională de rating, Standard & Poor's a anunţat, marţi, că a decis să taie ratingul Italiei de la A+ la A. Argumentele oferite de agenție sunt creşterea economică modestă, sub cea estimată iniţial, dar şi slăbiciunea coaliţiei aflată la putere.

Decizia a fost luată la puţin timp după ce premierul italian a promovat un plan de austeritate în valoare de 54 de miliarde de euro, în încercarea de a convinge Banca Centrală Europeană să cumpere obligaţiuni de stat, costul împrumuturilor atingând un nivel record în luna august.

×
Subiecte în articol: Moody's rating
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close