Antena 3 CNN Economic Banci Premierul britanic atacă bancherii: avari şi acţionează în afara valorilor umane

Premierul britanic atacă bancherii: avari şi acţionează în afara valorilor umane

Premierul britanic atacă bancherii: avari şi acţionează în afara valorilor umane
Sursa foto: gordon brown
26 Mar 2009   •   16:14

Premierul britanic, Gordon Brown, a lansat un atac la adresa comportamentului bancherilor, în cadrul unui discurs ţinut în faţa finanţiştilor de pe Wall Street. Acestea i-a acuzat pe bancheri că operează în afara principiilor şi valorilor umane. El aprecia că avariţia s-a dezvoltat în ultimele decenii şi trebuie să fie atacată.
Oficialul se află într-o misiune globală diplomatică înaintea summitului G20 de la Londra. Vorbind la New York, el a declarat că noi standarde internaţionale de conducere a băncilor şi abordare a bonusurilor bancare- trebuie să fie adoptate de liderii mondiali la viitorul summit.

La o întâlnire cu liderii din afaceri, Brown sublinia că valori precum ?onestitatea, integritatea şi munca grea? sunt absente din sistemul financiar. ?Principiile şi valorile pe care le aplicăm în viaţa de zi cu zi, trebuie să te întrebi dacă le-am aplicat la conducerea instituţiilor noastre financiare. Există un sentiment că economia mondială era în afara standardelor pe care le aplicăm în viaţa normală. O lume fără standarde va fi o lume fără stabilitate?, declara Brown.
Premierul i-a avertizat pe finanţiştii de pe Wall Street că marea provocare din faţa lor este asigurarea onestităţii în viitoarele afaceri financiare.
?Pieţele depind de moralitate, în cele din urmă. Pentru prima dată, construim nu o economie globală, ci o societate globală. Trebuie să curăţăm sistemul bancar. Ştiu că oamenii sunt furioşi în legătură cu ce văd la bonusurile bancare şi remuneraţii?.
Printre cei ce au asistat la discurs s-au numărat preşedintele Citibank, directorii Morgan Stanley, preşedintele Nasdaq şi preşedintele Goldman Sachs.
Premierul britanic a mai anunţat că speră că G20 va ajunge la un acord pentru noi măsuri anti-protecţioniste şi să fie criticaţi cei ce au adoptat asemenea măsuri, printre care şi Franţa, care a decis să îşi ajute industria auto.
El a mai cerut Indiei şi Chinei să folosească trilioanele de dolari pe care îi au în rezerve pentru a ajuta ţările aflate în criza economică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close