Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul petrolului a scăzut spre 48 dolari pe baril

Preţul petrolului a scăzut spre 48 dolari pe baril

Preţul petrolului a scăzut spre 48 dolari pe baril
07 Ian 2009   •   13:30

Preţul petrolului a scăzut, miercuri, aproape de 48 de dolari pe baril, după ce investitorii au încercat să profite de creşterile de marţi, în aşteptarea datelor oficiale privind majorarea stocurilor de ţiţei în SUA, deci au menţinut cererea la un nivel redus, transmite Reuters.
Tensiunile din Orientul Mijlociu şi conflictul ruso-ucrainean pe tema gazelor au pierdut prim-planul pe bursele de mărfuri, după ce cotaţiile petrolului au sărit de 50 de dolari pe baril în timpul şedinţei de marţi, care a declanşat vânzări masive din partea jucătorilor ce doreau să se îmbogăţească repede.
În acelaşi timp, analiştii şi piaţa se aşteaptă la scăderea preţurilor, generate de creşterea stocurilor de petrol în Statele Unite, ce ar putea fi anunţată miercuri.
Prin urmare, preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în februarie, a coborât cu 27 de cenţi faţă de închiderea din şedinţa de marţi, la 48,31 dolari pe baril, în timp ce cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la bursa londoneză, s-a oprit în jurul valorii de 50,5 dolari pe baril.
Creşterea cotaţiei petrolului e pusă pe seama tensiunilor din Orientul Mijlociu, reducerii livrărilor de ţiţei din partea Organizaţiei ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi disputei dintre Ucraina şi Rusia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close