Antena 3 CNN Economic Companii Amenzi de 14 milioane de lei pentru Ford dacă nu îşi respectă volumul de producţie

Amenzi de 14 milioane de lei pentru Ford dacă nu îşi respectă volumul de producţie

Amenzi de 14 milioane de lei pentru Ford dacă nu îşi respectă volumul de producţie
Sursa foto: ford
27 Apr 2010   •   18:40

Ford riscă amenzi de 14 milioane de euro dacă nu va produce în jur de 700 de maşini pe zi. Ca să atingă ţinta, producătorul de la Craiova mai are la dispoziţie doar un an şi jumătate. Acum, însă, la Craiova se fabrică doar 16 maşini pe zi.

La vremea când s-a încheiat contractul de privtizare, în septembrie 2007, Ford s-a angajat să plătească 25% din valoarea achiziţiei de 57 de milioane de euro, dacă pe poarta fabricii craiovene nu vor ieşi peste 200.000 maşini. Termenul expiră anul viitor în septembrie, atrage antenţia Financiarul.

Deocamdată, la Craiova se ansamblează în medie 16-17 maşini pe zi. Un calcul simplu arată că Ford România trebuie să-şi mă­reas­c ă producţia de peste 625 de ori în decurs de un an şi jumătate, pentru a ajun­ge la volumul de pro­duc ţie stabilit în contractul de privatizare, adică 250.000 de ma­şini pe an. Sancţiunile scad la 10% din valoarea contractului dacă se produc între 200.000 şi 225.000 de vehicule.

Contractul a fost semnat în 2007, când piaţa auto era pe cai mari. Între timp, cererea de maşini a scăzut drastic nu doar în România, ci în întreaga lume.

Conducerea Ford s-a întâlnit luni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. Preşedinţia a anunţat apoi, printr-un comunicat, că Ford şi-a prezentat rezultatele şi a dat asigurări că-şi va respecta angajamentele.

Rămâne de văzut dacă fabrica de automobile de la Craiova va repeta succesul de pe platforma de la Mioveni sau va fi bună de plată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford automobile
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close