Antena 3 CNN Economic Companii Companiile lui Warren Buffett au profituri fabuloase, chiar şi pe timp de criză

Companiile lui Warren Buffett au profituri fabuloase, chiar şi pe timp de criză

Companiile lui Warren Buffett au profituri fabuloase, chiar şi pe timp de criză
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
04 Noi 2012   •   15:42

Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, a avut în trimestrul al treilea un profit net de aproape 4 miliarde de dolari, în urcare cu 72%, datorită câştigurilor din derivate şi rezultatelor mai bune ale companiei feroviare din portofoliu, transmite Bloomberg.
   
Astfel, profitul companiei conduse de Buffett (82 de ani), unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a urcat de la 2,28 miliarde de dolari la 3,92 miliarde de dolari, sprijinit şi de performanţele companiei de căi ferate Burlington Northern Santa Fe, unul dintre cele mai îndrăzneţe pariuri ale miliardarului.
   
Buffett a preluat Burlington Northern la începutul anului 2010, într-o tranzacţie evaluată la 44 miliarde de dolari.
   
Portofoliul de derivate al Berkshire a fost acumulat de Buffett în ultimii 10 ani, investitorul pariind pe creşteri pe termen lung ale indicilor bursieri din SUA, Europa şi Japonia.
   
Acţiunile Berkshire Hathaway au crescut cu 14% în acest an, depăşind cu două puncte procentuale performanţa indicelui S&P 500 al bursei de la New York.
   
Holdingul construit de Buffett în ultimii 40 de ani prin absorbirea a diverse companii continuă să facă achiziţii. Miliardarul a declarat că a eşuat în acest an să încheie o preluare evaluată la 22 milairde de dolari, dar a reuşit să cumpere un ziar, un producător de izolaţii pentru clădiri şi un distribuitor de alimente.
   
Rezervele de bani ale companiei au crescut la 47,8 miliarde de dolari, de la 40,7 miliarde dolari la jumătatea acestui an.
   
Buffett este, prin Berkshire, cel mai mare acţionar al Coca-Cola, IBM şi Wells Fargo, iar portofoliul de acţiuni al holdingului valorează 88 miliarde de dolari, conform cotaţiilor de la finele lunii septembrie.

×
Parteneri
Cunoscută cafenea din București, închisă de ANPC
x close