Antena 3 CNN Economic Companii Ford întrerupe activitatea unei fabrici din Rusia, pentru 30 de zile

Ford întrerupe activitatea unei fabrici din Rusia, pentru 30 de zile

Ford întrerupe activitatea unei fabrici din Rusia, pentru 30 de zile
08 Dec 2008   •   18:36

Deşi tocmai a fost a salvată de la faliment, compania Ford continuă să aibă probleme. Ford Motors urmează să suspende producţia la o fabrică din Rusia. Reprezentanţii companiei au luat această măsură din cauza scăderii la nivel mondial a cererii de maşini.
Producţia fabricii de lângă St Petersburg va fi oprită în perioada 24 decembrie-21 ianuarie. Potrivit unui comunicat transmis de Ford, "Decizia de a opri temporar producţia la fabrica din Rusia a fost luată ca urmare a condiţiilor generale din piaţă şi a reducerii estimărilor privind vânzările de maşini pe piaţa rusă". Pe timpul celor 30 de zile, angajaţii vor primi două treimi din nivelul salariilor, anunţă Mediafax.
Din cauza crizei finaciare, Ford a amânat pentru luna martie lansarea producţiei modelului sedan Mondeo, programată iniţial pentru ultimul trimestru al acestui an.
În urmă cu câteva zile, directorii GM şi Chrysler au purtat discuţii private în privinţa unui posibil aranjament în vederea declarării falimentului pentru companiile pe care le reprezintă. Însă, membrii Congresului american, împreună cu preşedintele George W. Bush, au ajuns la o înţelegere pentru a pune la dispoziţia celor trei mari constructori auto (General Motors, Ford şi Chrysler), suma de 15 miliarde de dolari, ca un împrumut guvernamental, salvând astfel companiile de la faliment.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford criza economica
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close