Antena 3 CNN Economic Companii GM anulează vânzarea Opel şi Vauxhall

GM anulează vânzarea Opel şi Vauxhall

GM anulează vânzarea Opel şi Vauxhall
Sursa foto: opel
04 Noi 2009   •   01:43

Producătorul auto american a oprit vânzarea diviziilor europene către Magna datorită 'îmbunătăţirii mediului de afaceri?.
General Motors a precizat că al său consiliu director a decis să păstreze brandurile Opel şi Vauxhall, într-un nou episod din telenovela vânzării filialei europene către Magna International, producătorul canadian de piese auto.
GM arăta într-un comunicat că a decis acest lucru datorită ?îmbunătăţirii mediului de afaceri pentru GM în ultimele câteva luni şi importanţa Opel/Vauxhall pentru strategia globală a GM."
Decizia va însemna o nouă perioadă de incertitudini pentru angajaţii Opel .
De altfel, consiliul de administraţie al GM a decis ?să păstreze Opel şi să iniţieze o restructurare a operaţiunilor sale europene ? şi va căuta ajutorul guvernului german.

?GM va prezenta curând planul său de restructurare Germanie şi altor guverne şi speră la considerarea sa favorabilă,? arăta Fritz Henderson, preşedinte al companiei.


?Înţelegem că lungimea şi complexitatea chestiunii a fost prea întinsă pentru toţi cei implicaţi. Totuşi, scopul nostru a fost să găsim cea mai bună soluţie pe termen lung pentru clienţi, angajaţi, furnizori şi dealeri, care se se reflectă în decizia de azi. Aceasta a părut cea mai stabilă şi cea mai ieftină abordare pentru viitorul pe termen lung al Opel/Vauxhall."

Henderson arăta că au fost estimate costuri de restructurare de 3 miliarde de euro.

?GM va lucra cu toate sindicatele europene pentru dezvoltarea unui plan de restructurare al Opel?.
Compania americană anunţase anterior vânzarea a 55 procente din filiala europeană Opel, cu sediul în Germania, către firma canadiană Magna şi partenerul rus Sberbank. Acordul final este amânat din februarie, în joc fiind şi locul de muncă a 10.500 de angajaţi europeni ai GM din circa 50 de mii, atât cât anunţase societatea canadiană că va concedia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close