Antena 3 CNN Economic Companii Ioan Niculae, foarte aproape de controlul total al combinatului Amonil

Ioan Niculae, foarte aproape de controlul total al combinatului Amonil

Ioan Niculae, foarte aproape de controlul total al combinatului Amonil
Sursa foto: Intact Images
28 Oct 2010   •   13:35

Ioan Niculae, patronul InterAgro, se află în spatele unei inginerii financiare prin care a reuşit să “pună mâna” pe activele principale ale Amonil Slobozia, dar şi pe angajaţii combinatului, lăsându-l în acelaşi timp fără obiectul muncii: pro­ducţia de îngrăşăminte chimice, relatează Financiarul.

Astfel, activele Amonil au intrat în posesia Chemgas Holding Corporation, companie din Slobozia care este deţinută integral de off-shore-ul Riverside Development Limited, inregistrat in Belize. Acest off-shore este înregistrat la aceeaşi adresă cu încă două societăţi - Zalois si Jovline care deţin 50,4% din Amonil.

După ce a cumpărat linia de producţie de la combinatul Amonil, Chemgas a încheiat un acord cu Amonil, pentru management, prestări servicii şi exploatare dar şi pentru închirierea unor linii de producţie.

Potrivit acestui contract firma Chemgas trebuia să reia producţia de îngrăşăminte chimice, iar după preluarea activelor, în această lună a început şi exodul angajaţilor de la Amonil la Chemgas. Prin urmare, combinatul Amonil Slobozia nu-şi mai poate justifica acum existenţa.

„Consiliul de admini­stratie urmeaza sa reanalizeze situatia creata in urma renegocierii celor doua contracte (de mana­gement si de inchiriere - n.r.) si va stabili masurile in consecinta, de asa maniera incat sa continue activitatea Amonil atat in ceea ce priveste noul contract de management, prestari servicii si ex­ploa­tare renegociat, cat si activitatea proprie func­tie de activele si investitiile in curs de realizare“, se arată într-un comunicat postat miercuri la Bursa de Valori Bu­cureşti de către conducerea Amonil. Ioan Niculae deţine 50,4 % din capitalul combinatului de la Slobozia, şi este cel care a numit conducerea acestuia.

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae interagro
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close