Antena 3 CNN Economic Companii Opel are trei cumpărători

Opel are trei cumpărători

Opel are trei cumpărători
Sursa foto: compania opel
21 Mai 2009   •   03:26

Lista de pretendenţi pentru producătorul auto german Opel cuprinde doar trei nume: Fiat, producătorul de piese auto canadiano-austriac Magna şi compania internaţională de investiţii RHJ International.
Guvernul german a stabilit pentru miercuri timpul limită pentru depunerea ofertelor pentru divizia europeană a General Motors Corp , companie ce în America are până la 1 iunie să prezinte un plan de restructurare.

Fiat a prezentat o ofertă pentru brandurile europene ale GM Opel şi Vauxhall, de asemenea, RHJ şi Magna, conform Reuters. Pe de altă parte, GM a declarat că este foarte probabil să se intre în faliment, iar analiştii cred că acesta are putea veni în câteva săptămâni.


GM va decide cine va primi Opel, dar guvernul german va juca şi el un rol deoarece va oferi, cel mai probabil, miliarde de euro pentru finanţarea oricărui cumpărător.


Fiat este piesa centrală într-un plan ce doreşte a uni cele mai puternice atuuri ale americanilor de la Chrysler în cadrul unei campanii condusă de firma italiană, unde ar mai dori să atragă activele europene ale GM . Astfel se va crea ce mai mari grup auto din lume, după Toyota.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close