Antena 3 CNN Economic Companii Opel, somată să renunţe la promovarea garanţiei pe viaţă acordată vehiculelor noi

Opel, somată să renunţe la promovarea garanţiei pe viaţă acordată vehiculelor noi

Opel, somată să renunţe la promovarea garanţiei pe viaţă acordată vehiculelor noi
17 Aug 2010   •   17:22

După ce la începutul lunii august Opel anunţase că va oferi garanţie pe viaţă automobilelor sale, acum compania auto germană a fost somată de către o asociaţie profesională, să renunţe la promovarea acestei garanţii, care ţine de respectarea mai multor condiţii, relatează AFP.

Wettbewerbszentrale este o asociaţie din care fac parte mai multe companii şi federaţii profesionale mari. Rolul asociaţei este de a supraveghea campaniile de promovare ale companiilor.

Marţi, asociaţia Wettbewerbszentrale a anunţat printr-un comunicat de presă că, dacă Opel nu va modifica până joi campania sa publicitară, va depune o plângere împotriva companiei.

"Nu suntem de acord cu această publicitate înşelătoare deoarece, în ciuda celor afirmate de ea, Opel nu oferă de fapt garanţie pe viaţă", a precizat Reiner Munker, preşedintele asociaţiei.

Opel a anunţat la începutul lunii august că va introduce, pentru o perioadă nedeterminată, garanţia nelimitată pentru maşinile noi. Aceasta este, potrivit directorului general Opel, Nick Reilly, citat de Wall Street Journal, o parte a strategiei de a majora cota de piaţă a companiei şi de a atrage noi clienţi.

În oferta publicitară limitele garanţiei sunt afişate cu litere mici.

Garanţia are o limită de 160.000 de kilometri, nu are o restricţie de timp însă de ea poate beneficia doar primul proprietar. Printre componentele vizate de aceasta se numără motorul, cutia de viteze sau sistemele electronice. Nu sunt incluse în garanţie consumabilele, precum cureaua de transmisie sau filtrul de ulei.

În ultima perioadă Opel a avut evoluţii bune în ţările europene şi spera că va reuşi să-şi majoreze acum şi cota de piaţă din Germania. Opel este deţinut de grupul american General Motors.

Opel a anunţat printr-un purtător de cuvânt al companiei că va analiza criticile asociaţiei Wettbewerbszentrale.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Opel
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close