Antena 3 CNN Economic Companii Rusia se bazează pe Opel pentru a revitaliza sectorul auto

Rusia se bazează pe Opel pentru a revitaliza sectorul auto

Rusia se bazează pe Opel pentru a revitaliza sectorul auto
Sursa foto: opel
02 Iun 2009   •   11:11

Premierul rus Vladimir Putin a declarat luni că acordul prin care banca de stat Sberbank a preluat 35 procente din divizia Opel a General Motors Corp trebuie integrat în strategia de dezvoltare a sectorul auto rusesc.
?Guvernul rus are o strategie de a dezvolta industria auto, iar această înţelegere trebuie încorporată în strategia aceasta?, arăta Putin. Acesta a subliniat că deşi statul nu va avea direct un pachet în Opel, salută rolul Sberbank.
Săptămâna trecută, guvernul german a ajuns la un acord pentru a salva Opel, conform căruia va oferi garanţii de împrumut în timp ce compania canadiană Magna International Inc şi Sberbank vor deţine 20, respectiv 35 procente din societate, în schimbul injecţiei de capital.
Între timp, producătorul auto rusesc GAZ se va alătura şi el înţelegerii prin oferirea unităţilor de producţie de la fabrica din Nijni Novgorod. De altfel, ruşii au anunţat că ar putea începe să producă maşini Opel în circa nouă luni, dacă consorţiul îşi dă acordul.
De altfel, noul complex de la Nijni Novgorod a fost construit anul trecut în cooperare cu Chrysler şi Magna şi produce momentan Volga Siber.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close