Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alegerea cremei hidratante în funcție de tipul de ten. Iată ce trebuie să știi

Alegerea cremei hidratante în funcție de tipul de ten. Iată ce trebuie să știi

Rutina de îngrijire poate contribui foarte mult la frumusețea tenului. Cu toate acestea, este important să cunoști ce tip de ten ai și să utilizezi produsele potrivite.

Alegerea cremei hidratante în funcție de tipul de ten. Iată ce trebuie să știi
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2022   •   15:41

Citește în continuare pentru a afla cum să alegi crema hidratantă care acționează benefic asupra tipului tău de piele. 

De ce este important să alegi cremele adecvate?

Atunci când alegi să utilizezi produse hidratante care se potrivesc tenului tău, proprietățile lor vor acționa benefic, iar îngrijirea se va realiza în mod corespunzător. În cazul în care le utilizezi pe cele neadecvate pielii tale, te poți alege cu probleme sau complicații. 

Astfel, dacă nu ai certitudine în privința tipului de ten pe care îl ai, discută cu un medic dermatolog - acesta îți va oferi în detaliu informații personalizate. Îți punem la dispoziție repere generale pentru a îți face o idee cu privire la caracteristicile tipurilor de ten și ce creme hidratante se potrivesc.

Care sunt tipurile de ten?

Potrivit dermatologilor, există cinci tipuri de ten, în funcție de cantitatea de sebum pe care o secretă pielea, dar și de capacitatea acesteia de a reține apa. Cremele sunt create de specialiști având în vedere tot aceste criterii. 

Tenul normal

Acesta este un tip de ten destul de comun. Se caracterizează prin faptul că nu este pretențios, pielea reține apa, astfel că este suficient de hidratat, elastic și cu aspect echilibrat.

Cremele hidratante specifice acestui tip de ten sunt cele cu formule delicate și care au factor de protecție solară (SPF), pentru un plus de protecție pe care îl oferă pielii.

Tenul uscat

Dacă ai tenul uscat, înseamnă că are textura mată, este lipsit de elasticitate, iar aspectul său este tern. Aceste caracteristici au la bază faptul că pielea produce o cantitate insuficientă de sebum. 

Pentru îngrijirea și întreținerea tipului de ten uscat, crema hidratantă trebuie să aibă proprietăți nutritive, iar în paralel cu ea trebuie utilizat și un demachiant emolient cu formulă blândă.

Tenul gras

În cazul în care pielea ta are aspectul lucios și porii sunt dilatați în anumite zone, cum sunt fruntea, bărbia, nasul și te confrunți deseori cu acneea și cu prezența punctelor negre, atunci se încadrează în tipul de ten gras. 

Cremele hidratante pe care le recomandă specialiștii în această situație sunt cele cu formule asemănătoare cu gelurile, care sunt create pe bază de apă și care au proprietăți de echilibrare a sebumului. De asemenea, este important ca acestea să aibă efect de matifiere și să contribuie la reducerea inflamatiei. De regulă, cremele hidratante se folosesc alături de produse exfoliante.

Tenul mixt

Tenul mixt este foarte comun și reprezintă o combinație între cel uscat și cel gras. Acest lucru implică faptul că în zona T prezintă tendință de îngrășare, în timp ce restul zonelor sunt cu tendința de uscăciune.

Dacă te afli în această situație, este necesar să utilizezi două tipuri de creme hidratante: una pentru ten gras în zona T, ce are rol de absorbție a sebumului, și una pentru ten uscat, pe care să o aplici în celelalte zone ale feței, al cărei rol este de a hidrata intens. 

Tenul sensibil

Îți poți da seama că ai tenul sensibil atunci observi reacții bruște ale pielii atunci când este expusă la factorii mediului înconjurător. De exemplu, poți remarca schimbări ale pielii în urma expunerii la poluare, la fumat sau în urma consumului unor alimente, reacții cum sunt roșeața și mâncărimile.

Sunt indicate cremele hidratante cu proprietăți hipoalergenice, care sunt lipsite de parabeni, conservanți și coloranți, dar care conțin cantități ridicate de uleiuri. Acestea din urmă pot contribui la calmarea pielii.

Respectă întotdeauna indicațiile de pe prospecte sau recomandările de utilizare venite din partea medicului specialist. De asemenea, dacă ai la nivelul tenului acnee, eczeme, pete sau leziuni, consultă dermatologul pentru tratament specific înainte de a utiliza produse cosmetice și de îngrijire.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close