Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum previi accidentările în timp ce faci sport

Cum previi accidentările în timp ce faci sport

Accidentările cauzate de activitatea sportivă te pot ține departe de sală pentru un anumit interval de timp, ce poate varia în funcție de complexitatea leziunilor sau vârstă, dar și de soluțiile propuse de experți, privind recuperarea.

Cum previi accidentările în timp ce faci sport
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   11:55

Acestea pot afecta articulațiile, mușchii, tendoanele și chiar oasele, dar au un impact negativ și asupra tonusului mental, în condițiile în care sportul face parte din rutina săptămânală sau chiar zilnică. 

Pentru un risc de accidentare cât mai redus, orice sportiv poate acorda mai multă atenție modalităților prin care poate preveni un astfel de scenariu neplăcut. Iată care sunt acestea și ce rol asigură în contextul dat. 

Alocă suficient timp etapei de încălzire

Indiferent de nivelul efortului depus, orice rundă de antrenamente trebuie să înceapă cu o etapă de încălzire. Astfel, principalele grupe de mușchi ale corpului, tendoanele și articulațiile pot face față mult mai bine solicitării din timpul activității fizice. 

În această fază incipientă, sângele cu oxigen este pompat mult mai eficient către grupele musculare implicate în efort, lucru ce le permite o contracție mai bună. Într-un astfel de context, riscul de ruptură musculară se reduce considerabil. 

Încălzirea implică realizarea unor mișcări specifice (îndoiri, rotiri), de intensitate medie-scăzută, pentru o perioadă de aproximativ 20-30 de minute. Efortul este concentrat asupra zonelor corpului care vor fi solicitate cel mai mult, în timpul antrenamentului. 

Utilizează echipamentul sportiv adecvat 

Dacă îți dorești să te antrenezi ca un adevărat profesionist, Ina Medical & Sport îți pune la dispoziție produse inovatoare și tehnologii moderne, susținând performanța și contribuind la creșterea calității stilului de viață. 

Gama de produse Ina Medical & Sport asigură atât soluții de antrenament / refacere, cât și articole ortopedice, aparate pentru electrostimulare, produse de protecție / compresie, alături de multe alte variante disponibile acum online. 

Ina Medical & Sport este o afacere de familie fondată în 1997, cu misiunea de a furniza doar produse eficiente și inovatoare din punct de vedere tehnologic. În România, compania este distribuitor oficial al unor branduri precum: 

  • DonJoy
  • Compex
  • AirCast
  • MediRoyal
  • Dr.Med
  • Game Ready
  • Indiba
  • HyperIce
  • Sidas
  • Sixtus Italia
  • Pure2Improve.

Ține cont de nivelul tău de experiență

Indiferent de sportul pe care îl practici, realizează doar serii de repetări adaptate nivelului tău de experiență. În caz contrar, suprasolicitarea poate cauza accidentări nedorite, ce te pot ține departe de sala de antrenamente pentru o perioadă nedeterminată. 

Asigură-te că înțelegi foarte bine dinamica oricărui exercițiu pe care urmează să îl realizezi. Dacă te afli în sală, nu ezita să ceri ajutorul unu trainer, iar dacă te antrenezi acasă, poți vizualiza unul sau mai multe tutoriale video, ce pot explica pe pași întregul proces de lucru. 

Dacă îți dorești să previi accidentările, ține cont de aceste trei aspecte importante despre care am vorbit puțin mai sus: trecerea prin etapa de încălzire, purtarea echipamentului adecvat și realizarea unor exerciții adaptate nivelului tău de experiență. 

Sportul asigură o mulțime de beneficii pentru minte și corp, însă anumite aspecte mai puțin plăcute, asociate activității sportive, pot duce la accidentări grave. Așadar, alege să te antrenezi într-un cadru sigur, alegând doar produse performante și pe baza unei informări corecte. 
 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close