Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să ai o igienă orală bună și să îți protejezi dantura cu rutina potrivită pentru tine

Cum să ai o igienă orală bună și să îți protejezi dantura cu rutina potrivită pentru tine

Igiena orală este indispensabilă pentru sănătatea noastră generală. Experții subliniază faptul că a avea o dantură sănătoasă influențează foarte mult starea de bine a întregului organism.

Cum să ai o igienă orală bună și să îți protejezi dantura cu rutina potrivită pentru tine
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2022   •   15:57

O sănătate orală necorespunzătoare nu pune în pericol numai integritatea danturii, ci și întreaga sănătate a corpului. Iată ce poți face pentru a avea cât mai bine grijă de dantura ta, având o igienă orală corespunzătoare.

Cum poți preveni deteriorarea danturii?

Pentru a preveni apariția cariilor și afecțiunile gingivale este necesar să ai o rutină zilnică de îngrijire. Bineînțeles, este necesar să practici această rutină de două ori pe zi, însă este important să acorzi atenție și detaliilor, precum alegerea produselor potrivite pentru tipul de dantură pe care o ai. Fie că este vorba despre gingii predispuse la răni sau smalț sensibil, există anumite produse pe care le poți utiliza pentru a limita deteriorarea dinților.

Alege pasta de dinți corectă

Pe piață există o multitudine de paste de dinți, potrivite pentru fiecare tip de dantură și nevoie. Anumite persoane au gingii sensibile, ceea ce înseamnă că este necesar să introducă în rutină un produs care să protejeze cât mai bine gingiile. Același lucru este esențial și pentru sensibilitatea dinților, care este redată de subțierea smalțului.

Aceste probleme dentare necesită produse speciale, mai puțin agresive, care să protejeze și să îngrijească gingiile și dinții. Totuși, pasta de dinți poate avea și un rol estetic, ajutându-te să ai un zâmbet mai alb, datorită ingredientelor active. Pe 24beauty.ro poți găsi o pastă de dinți potrivită pentru nevoile dinților tăi, care menține albul natural al danturii și limitează apariția petelor inestetice.

Alege periuța de dinți corectă

Periuța de dinți este un accesoriu indispensabil pentru îngrijirea dinților. Cu toate acestea, pentru a avea grijă de zâmbetul tău în mod corespunzător este necesar să o alegi pe cea potrivită tipului tău de dantură.

Dinții sensibili necesită o periuță de densitate redusă, cu peri moi, în timp ce dantura normală poate beneficia mai mult după utilizarea unei periuțe de duritate medie. De aceea este foarte important să descoperi ce tip de dantură ai și cum alegi periuța de dinți potrivită pentru tine. 

Nu uita de ața dentară

Ața dentară este esențială pentru îndepărtarea resturilor din locuri greu accesibile, pe care periuța nu le va putea elimina. Eliminarea acestora va preveni afecțiunile gingivale și, de asemenea, va limita dezvoltarea cariilor. 

Utilizează apa de gură

Apa de gură îndepărtează cu succes placa bacteriană și păstrează o igienă orală bună. Această placă poate cauza afecțiuni gingivale, carii și poate duce la depunerea tartrului.

Apa de gură menține zi de zi o igienă dentară bună și limitează dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Este recomandat periodic un periaj profesional, efectuat de medicul stomatolog, pentru o curățare profundă a cavității bucale. 

Pentru a avea o igienă orală bună nu este suficientă doar spălarea dinților de două ori pe zi. Este indicat să determini ce tip de dantură ai și ce nevoi au dinții tăi, dacă sunt sensibili și dacă sunt vulnerabili în privința dezvoltării cariilor.

Deoarece igiena dentară poate fi diferită de la persoană la persoană, pentru a avea dinți sănătoși este necesar să îți construiești o rutină personalizată, care să limiteze deteriorarea dinților.

×
Subiecte în articol: advertorial igiena dantură
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close