Cum să păstrezi mai mult timp lalelele proaspete

de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   17:25
Cum să păstrezi mai mult timp lalelele proaspete pexels.com

Lalelele sunt flori atât de minunate încât este imposibil să nu îți dorești să le păstrezi cât mai mult timp proaspete și frumoase. Datorită aspectului minunat, al parfumului inconfundabil și al culorilor vii, lalelele sunt flori adorate de toată lumea.

Cu semnificații cât mai diverse și cu gingășia caracteristică, lalelele își fac loc în casele oamenilor, fie în buchete, fie sub formă de aranjamente florale, imediat cum apare sezonul lor. Și pentru că nu mai este mult timp până atunci, astăzi îți vom oferi câteva sfaturi despre îngrijirea și păstrarea corectă a lalelelor.

Sfaturi pentru îngrijirea lalelelor

Înainte de a introduce lalelele în apă, taie 1 cm din codițe sub jet de apă. Tăietura trebuie să fie oblică pentru a crea o suprafață cât mai mare de absorbție a apei. Se recomandă tăiere sub jet de apă pentru a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție, bule care pot împiedica hidratarea corespunzătoare.
Așează vaza cu lalele într-o cameră mai răcoroasă. Nu trebuie să uităm că lalelele sunt flori de primăvară, deci temperatura ridicată nu le va face bine. Ferește-le și de soare deoarece acesta va grăbi deschiderea florilor, deci și ofilirea lor.
Îndepărtează frunzele de pe tulpini. Dacă acestea ajung în apă, riscul de a putrezi și de a scurta viața florilor este foarte mare.
De asemenea, este recomandat să adaugi în apă câteva picături de lămâie. Aciditatea sucului de lămâie va împiedica dezvoltarea bacteriilor care duc la putrezirea tulpinilor.
Nu așeza vaza cu lalele lângă un coș cu fructe. Fructele elimină hormonul numit etilenă care grăbește înflorirea.
Taie codițele lalelelor de fiecare dată când schimbi apa pentru împrospătarea suprafeței de absorbție. E suficient să tai aproximativ 1 cm de fiecare dată.
Schimbă apa în fiecare zi și folosește apă rece. Nu uita să adaugi suc de lămâie în apa proaspătă.
Totodată, spală vaza de fiecare dată când împrospătezi apa. O vază curată va duce la prelungirea perioadei în care lalelele tale își vor păstra frumusețea.

Trucuri utile pentru păstrarea lalelelor

Floraresele din Olanda au un truc foarte nostim cu ajutorul căruia lungesc viața lalelelor și anume înțeapă fiecare tulpină cu un ac de cusut.
De asemenea, vaza în care pui florile se umple numai pe jumătate cu apă, deoarece acestea continuă să crească după ce au fost tăiate și se ofilesc mai repede, dacă au prea multă apă.
Un alt truc important constă în ținerea lalelor singure într-o vază separată de alte flori, precum zambilele sau narcisele penru cp acestea devin otrăvitoare pentru ele.
Lalele sunt flori ce se potrivesc în orice casă și la orice eveniment. Dacă ai programat în primăvară cununia civilă sau botezul copilului tău și ai nevoie de aranjamente livrate rapid, Maison d'Or îți pune la dispoziție toate florile de care ai nevoie. Pentru astfel de evenimente poți alege și lalele. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close