Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să te asiguri că angajații vor fi în siguranță când se vor întoarce la birou

Cum să te asiguri că angajații vor fi în siguranță când se vor întoarce la birou

Dacă ești om de afaceri și ai pe mână un business, știi cât de important este să le oferi angajaților tăi cele mai bune condiții în aceste vremuri grele. Chiar dacă în perioada actuală majoritatea angajaților își desfășoară activitatea din confortul propriei locuințe, va veni acel moment când aceștia se vor întoarce la birou.

Cum să te asiguri că angajații vor fi în siguranță când se vor întoarce la birou
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   17:35

De aceea, trebuie să te pregătești din timp și să te asiguri că vor fi protejați din toate punctele de vedere. Iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi.

Program de muncă decalat

Mai ales dacă ai un număr mare de angajați, ideal ar fi să apelezi la un program de muncă decalat, pentru a evita supraaglomerarea. Mai precis, o parte dintre angajați își pot exercita activitatea încă de la prima oră a dimineții, în timp ce alții pot veni la birou mai târziu, în jurul după-amiezii. De asemenea, așază birourile între ele la o distanță de cel puțin un metru și jumătate, pentru a limita interacțiunea între salariați. În plus, purtarea măștii trebuie să fie obligatorie.

Produsele de igienă, de nelipsit

În perioada aceasta, trebuie să îți iei măsuri suplimentare când vine vorba de siguranță. Drept urmare, salariații tăi trebuie să lucreze în mediu curat. Va fi nevoie să dotezi băile cu șervețele umede, săpun lichid antibacterian și să le pui la dispoziție apă caldă. De asemenea, folosește un dezinfectant pentru suprafete, ca să te asiguri că birourile, canapelele, fotoliile, scaunele și piesele de mobilier vor fi dezinfectate corespunzător. În acest mod, vei crea un mediu de lucru steril, iar numărul bacteriilor și al germenilor se va diminua. Angajații tăi vor avea nevoie și de gel dezinfectant, măști de protecție, șervețele antibacteriene și mănuși. În plus, apelează și la serviciile unei firme de curățenie, ca să strângă și să transporte gunoiul, să îngrijească parchetul, să igienizeze băile, să șteargă geamurile și să aspire suprafețele.

Testarea periodică

Atunci când ajung la serviciu, angajații trebuie să se simtă în siguranță și să nu stea stresați, pentru că acest aspect le-ar putea afecta productivitatea, caz în care desfășurarea activității va avea de suferit. Drept urmare, se impune testarea periodică pentru fiecare salariat, pentru că mai bine previi decât să tratezi. Mai ales dacă mai multe persoane se vor îmbolnăvi simultan, acest aspect poate duce la sistarea activității pe termen nelimitat, ceea ce înseamnă pagube uriașe.

Asigură-te că angajații respiră mereu aer curat

Trebuie să le asiguri un mediu de lucru sănătos. De aceea, instalează un sistem descentralizat de ventilație care recuperează căldura. Un astfel de sistem are numeroase beneficii. Mai precis, acesta va asigura în permanență aer proaspăt, fără ca angajații tăi să fie nevoiți să deschidă geamurile sau vreo ușă. Ba mai mult, aerul din interior va fi purificat, iar umiditatea și poluanții vor dispărea, iar astfel riscul de a apărea mucegai sau igrasie va scădea considerabil. Ia în calcul faptul că o cameră care nu este aerisită corespunzător scade productivitatea salariaților, pentru că se instalează oboseala sau apar durerile de cap.

Decontarea transportului

Pentru a îi încuraja să folosească mașina personală, în loc să folosească mijloacele de transport în comun, pentru a limita interacțiunea cu un număr mare de persoane, le poți facilita deplasarea la muncă prin decontarea transportului. Astfel, aceștia vor face economie, pentru că nu vor mai alimenta din propriul buzunar, iar acest aspect îi va motiva. În plus, odată ce folosesc mașina personală, riscul de a se îmbolnăvi va scădea.

Deci, atunci când angajații se vor întoarce la birou, asigură-te că le oferi cele mai bune și sigure condiții pentru a-și desfășura activitatea, într-un mediu sănătos de muncă. Încurajează programul decalat, pentru a evita supraaglomerarea. Pune-le la dispoziție produse de igienă personală și dezinfectează corespunzător fiecare încăpere. Testează-ți angajații periodic și instalează un sistem de ventilație modern, pentru a le oferi în permanență aer proaspăt. De asemenea, pentru a limita interacțiunea cu alte persoane, decontează transportul, ca să îi motivezi să se deplaseze cu mașina personală.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close