Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce sunt importante serele pentru agricultura de performanţă

De ce sunt importante serele pentru agricultura de performanţă

Agricultura într-o seră a făcut parte din istoria noastră în creștere la nivel mondial cel puțin încă din epoca romană. Dar evoluția tehnologiie și schimbările climatice au transformat de-a lungul timpului modul în care și de ce utilizăm serele pentru plantații.

De ce sunt importante serele pentru agricultura de performanţă
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   15:34

Există diverse beneficii foarte evidente cu privire la avantajele oferite de o seră în agricultura, ceea ce traduce foarte simplu cât de mare este importanța lor.

Tehnologia necesară pentru a crea medii climatice controlate în interiorul serelor contribuie, de asemenea, la beneficiile agriculturii în sere.

Cu ajutorul tehnologiei din prezent se pot creea condițîi de mediu ideale pentru plante sau culturi, fiind utilizate tot felul de dispozitive și programe automatizate.

Deși serele sunt folosite în principal pentru a proteja plantele de condițîi climatice nefavorabile, au evoluat pentru a oferi randamente sporite și costuri reduse cu forța de muncă și resurse, folosind senzori pentru a monitoriza condițiile și automatizarea pentru a efectua sarcini ușoare pe baza datelor.

Producătorii comerciali de sere au acum o gamă largă de tehnologii pentru a asigura cele mai înalte niveluri de productivitate cu forță de muncă minimă.

Cultivarea culturilor în medii controlate ne permite să creștem cantități mai mari și produse de mai bună calitate, pe tot parcursul anului. Horticultura modernă este construită și prosperă pe acest principiu. Unul dintre cele mai importante aspecte ale creșterii într-un mediu protejat, cum ar fi o seră, este controlul climatului.

Crescând într-o seră, cultivatorii obțin tot ce este mai bun din ambele lumi. Sunt capabili să exploateze lumina naturală a soarelui, dar totuși își protejează plantele împotriva intemperiilor, a dăunătorilor, a temperaturilor mici. Dar pentru a profita la maximum de creșterea într-o seră, cultivatorii trebuie să controleze eficient condițiile din interior.

Îmbunătățirea condițiilor de creștere și obținerea controlului asupra procesului de creștere este o parte esențială a împuternicirii plantelor - o abordare integrată de cultivare care acordă prioritate plantei și are că scop maximizarea creșterii și sănătățîi plantelor. Îmbunătățirea controlului climatic în seră ajută la prevenirea bolilor, la stimularea creșterii plantelor, la creșterea calitățîi și chiar la economisirea energiei.

Tot mai mult, cultivatorii pregatesc sere flori si sere legume pentru a incepe productia, astfel încât să își poată diminua cantitatea de muncă, dar și pentru a putea obține culturi mai bogate și într-un timp mai rapid, cu scopul de a își rotunj veniturie.

Care sunt nevoile principale ale plantelor?

Căldura și umiditatea favorizează creșterea plantelor. Plantele au nevoie de umiditate, căldură și lumină pentru a crește. O seră stabilizează mediul de creștere tamponând temperatura ambiantă și protejând plantele de frigul extrem. Acest lucru prelungește sezonul de creștere la ambele capete, astfel încât la sfârșitul iernii și la începutul primăverii îmbunătățește condițiile de creștere pentru plante și le permite să înceapă creșterea mai devreme decât ar face-o atunci când cresc în aer liber.

Acest lucru îi permite grădinarului cu seră să semene mai devreme și să culeagă beneficiile sezonului de vegetație prelungit, cu flori și recoltare mai devreme. Semănând succesiv, adică câteva semințe la fiecare două săptămâni, un cultivator de seră poate culege o recoltă până în toamnă, în special prin utilizarea mediului de seră pentru a cultiva răsaduri semănate târziu.

De asemenea, sera poate proteja plantele de o serie de dăunători și boli. Fiind în fața focarelor mici de dăunători, sera dumneavoastră poate deveni o oază fără dăunători zburători, cum ar fi afidele adulte, fluturii care depun ouă și tot felul de alte plante și buruieni.

Nu le veți ține pe toate afară, dar puteți minimiza semnificativ problemele și, de asemenea, puteți utiliza o serie de controale biologice care pot fi practic limitate la spațiul dumneavaostra de creștere în seră, unde pot face față în mod natural oricărui focare de dăunători. fără a fi nevoie de substanțe chimice toxice. Asta înseamnă că puteți cultiva produse organice și pentru familie.

Unele boli ale plantelor, pot fi reduse la minimum prin cultivarea acestora într-un mediu de seră. Sporii fungici sunt mai puțin probabil să ajungă la plantele tale, iar condițiile de creștere din interiorul serei sunt mai puțîn favorabile că ciupercile să-ți infecteze plantele. Alegând soiuri rezistente la murdărie, puteți eradica practic șansa de apariție a oricărui tip de problema pe culturile de seră, ceea ce reprezintă un avantaj imens față de cultivarea în exterior.

Dar beneficiile serei sunt mai mult decât cele menționate anterior. Adaugă vibrațiile pozitive, proprietățile de sănătate și modul în care o seră vă îmbunătățește potențialul de creștere și, pentru a fi sinceri, există câteva alte modalități de a vă îmbunătăți grădinăritul, grădina și viața într-un mod foarte ușor. Întrebați orice proprietar de seră ce ar face diferit și toți vă vor spune să cumpărati o dimensiune mai mare și să investiți mai mult în acest proiect și cu siguranță nu veți regreta o astfel de alegere.

În momentul în care doriți să punteti pe picioare o sera, trebuie să știți că aveți nevoie de materiale de buna calitate. Fie că o veți face pentru un business ori pentru consumul propriu de acasă, calitatea materialelor utilizate poate face întotdeauna diferență. În plus, cu siguranță veți dori că sera să reziste în cazul unor intemperii serioase precum vânt puternic sau chiar grindină. Pentru a putea face acest lucru, magazinul online Regalfermierul.ro vă pune la dispoziție o gama foarte variată de produse cu ajutorul cărora puteți ridica o serie durabilă și capabilă să ofere culturilor dumneavoastră cele mai bune condiții.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close