Antena 3 CNN Economic Imobiliare Patriciu, despre sectorul imobiliar: Metrul pătrat va fi egal cu două salarii medii lunare

Patriciu, despre sectorul imobiliar: Metrul pătrat va fi egal cu două salarii medii lunare

Patriciu, despre sectorul imobiliar: Metrul pătrat va fi egal cu două salarii medii lunare
Sursa foto: dinu patriciu
19 Mar 2009   •   17:01

Căderea preţurilor în sectorul imobiliar nu se va opri decât în momentul în care metrul pătrat va ajunge egal cu unul până la două salarii medii lunare. ?Se va ajunge foarte repede acolo. Deocamdată, singura stavilă în faţa acestei căderi este cârdăşia între finanţatori şi dezvoltatori. Finanţatorii nu îşi trec în bilanţ creditele neperformante, pentru că îşi pierd bonusurile, iar dezvoltatorii încă mai au ce mânca şi ţin la preţ. De aceea, piaţa e blocată. În câteva luni, căderea nu va mai putea fi oprită, probabil începând din aprilie, pentru că după bilanţul pe primul trimestru al anului nu vor mai putea fi ascunse aceste pierderi?, a declarat Dinu Patriciu, într-un interviu acordat revistei Capital.

Patriciu a continuat să investească în imobiliare în ciuda crizei. ?Am investit în două moduri: în proiecte care vor fi gata cel mai devreme peste doi ani şi jumătate sau trei ani, când se vor tempera efectele crizei, şi, pe de altă parte, am început să cumpăr, dar nu numai în România, portofolii de asseturi care sunt discountate deja enorm, peste 90%, faţă de valoarea activului net acum 12 luni?, spune Patriciu
În ceea ce priveşte lucrările în infrastructură, Dinu Patriciu e de părere că lucrările în infrastructură ar trebui realizate cu fonduri mixte, private şi de stat, pentru că nu contribuabilii sunt cei care ar trebui să suporte aceste cheltuieli. Omul de afaceri crede că, oricum, statul este cel mai prost administrator şi că risipeşte banii contribuabililor. ?Nu este capabil decât să fure bunăstarea unora pentru ca apoi, haiduceşte, să se facă parte la redistribuirea acesteia?, a declarat omul de afaceri. În tot cazul, în cazul unor licitaţii, nu ar trebui aleşi cei care dispun de mai multe utilaje în curte, ci marile firme care aduc câţiva oameni cu computere, garanţii bancare şi know-how.
Potrivit omului de afaceri, construcţia unei autostrăzi în Bucureşti costă cu 40% mai mult decât în Uniunea Europeană. ?De fapt, costă de zeci de ori mai mult. Sunt costurile ascunse ale cârdăşiei dintre beneficiar şi antreprenor?, a declarat Dinu Patriciu.
Patriciu este adeptul investiţiilor masive în marketing, pentru ca clienţii potenţiali să fie informaţi legat de existenţa unui produs. Produsul sau serviciul trebuie să fie de calitate, dar fără publicitate nu va avea succes. ?Dacă produci fără să ai cui vinde o faci degeaba?, spune omul de afaceri.
În Adevărul Holding, Patriciu spune că a investit zeci de milioane de euro.
?A fost pentru prima dată când în media românească s-a făcut o investiţie bazată pe o strategie, pe un concept şi pe o dezvoltare coerentă. Nimic nu se poate face fără bani?, a declarat Dinu Patriciu.
Nu îi e frică de criză şi crede că Adevărul Holding va avea succes în ciuda scăderilor veniturilor din acest business.
?Atunci când criza se va termina şi contextul va începe să devină favorabil, cred că Adevărul va începe să fie profitabil. Dar am răbdare şi resurse?, a spus Patriciu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close