Antena 3 CNN Economic Transporturi Neregulile găsite de ANPC la Blue Air. Aproape 1.000 de plângeri | Reacția companiei

Neregulile găsite de ANPC la Blue Air. Aproape 1.000 de plângeri | Reacția companiei

ANPC a încheiat controlul la compania aeriană Blue Air, după ce sute de oameni s-au plâns că au cumpărat bilete la ofertă, cursele au fost apoi anulate, iar ei nu şi-au mai primit banii înapoi. Rezultatele acestui control au fost abia acum făcute publice, însă unii clienţi aşteaptă chiar şi de ani de zile să îşi recupereze banii.

Neregulile găsite de ANPC la Blue Air. Aproape 1.000 de plângeri | Reacția companiei
Sursa foto: Facebook/ Blue Air
de Andreea Ştefan    |    16 Iun 2022   •   17:40

Au fost 982 de plângeri care au stârnit acest control, care s-a întins pe mai bine de două luni. Este vorba despre un control care a vizat ultimii 2 ani de rezervări în cazul companiei Blue Air.

Sunt oameni care așteaptă de 2 ani de zile să-și primească banii înapoi sau s-au trezit cu banii blocați în diverse vouchere pe care mai apoi nu le-au mai putut folosi pentru a rezerva bilete de avion pentru alte zboruri sau alte destinații.

Concret, avem peste 11.200 de zboruri anulate, peste 178.000 de rezervări.

Iar dacă ne uităm la sumele pierdute de clienți, vorbim de peste 66.585.967 de lei, o sumă totală la nivel european.

Clienții provin din 20 de țări ai Uniunii Europene, precum Croația, Luxemburg, Polonia, Italia, Cipru sau România.

În această dimineață, reprezentanții companiei Blue Air au venit și cu un răspuns oficial în cadrul acestui control, spunând foarte clar că ei nu pot răspunde unor acuzații publicate în presă scrisă sau online, neavând nicio dovadă că acestea au fost formulate de un alt oficial al statului român.

Această declarație oficială și sancțiunile despre care ANPC nu poate transmite informații în acest moment vor apărea în termen de 45 de zile timp în care se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a numelor celor care au făcut această anchetă.

Reacția Blue Air la controlul ANPC

"Vă aducem la cunostiinta faptul că nu putem răspunde unor acuzații publicate în presă, scrisă sau online, neavand nicio dovada că acestea au fost formulate de un înalt oficial al Statului Român, urmând a reveni cu un comunicat cu privire la aspectele menționate în mass media la data la care vom lua la cunoștință de respectivele acuzații prin intermediul unui înscris oficial, emis în conformitate cu prevederile legale în vigoare", a transmis Bogdan Năstase, avocat Blue Air Aviation.

×
Subiecte în articol: Blue Air ANPC
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close