Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Un tânăr român a renunţat la serviciu şi a dat lovitura cu "diamantele negre"

Un tânăr român a renunţat la serviciu şi a dat lovitura cu "diamantele negre"

Un tânăr român antreprenor şi-a lăsat serviciul şi s-a mutat în Bucovina, acolo unde s-a dedicat pasiunii lui de a cultiva şi culege ciuperci. Business-ul merge atât de bine încât a ajuns să organizeze şi un festival.

Un tânăr român a renunţat la serviciu şi a dat lovitura cu "diamantele negre"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2022   •   16:18

Deşi nu sunt atât de populare în România, trufele par să câştige teren şi la noi în ţară. În Bucovina, locul de unde se culeg o mare parte din trufe, există deja un festival dedicat "diamantelor negre".

Cu o reputaţie "de lux", trufele nu sunt prea des întâlnite în coşul de cumpărături ale românilor.

Însă, organizatorul festivalului vrea să aducă în atenţie beneficiile pe care le au în alimentaţie, dar şi preţul accesibil al acestora.

"Trufa este foarte sănătoasă şi noi, prin acest festival, vrem să spargem acest mit şi să arătăm oamenilor că trufa este accesibilă", a declarat Mihai Robu.

Totul a plecat de la o simplă pasiune, cultivată încă de pe vremea când era copil. A renunţat la job-ul pe care îl avea şi s-a mutat în Bucovina, acolo unde a copilărit.

"Munceam la un magazin de piese auto. Pasiunea mea pentru ciuperci a început în copilărie. Noi, în Bucovina, ca toţi bucovinenii, culegem ciuperci. Trufele sunt speciale pentru că sunt produse din natură. Ele cresc într-un mod ce nu poate fi controlat de om. E un proces foarte complicat", a povestit Mihai.

Acum, Mihai vrea să continue tradiţia festivalului, acolo unde românii să poată gusta atât trufe, cât şi preparate tradiţionale româneşti din diferite zone ale ţării.

×
Subiecte în articol: Agricool trufe negre Bucovina
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close