Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Israel a lovit 800 de ținte Hamas în Gaza | Harta operaţiunilor militare de pe front

Israel a lovit 800 de ținte Hamas în Gaza | Harta operaţiunilor militare de pe front

Opt sute de ținte Hamas au fost lovite în Gaza, sute de luptători Hamas fiind uciși, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   19:36

Alte zeci de persoane au fost capturate, a adăugat purtătorul de cuvânt citat de Reuters. Peste 600 de persoane au fost ucise în Israel de când Hamas a lansat sâmbătă ofensiva militară din Fâşia Gaza.

Mişcarea palestiniană a luat "peste 100 de prizonieri", a transmis astăzi guvernul israelian.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, a anunţat un bilanţ de 370 de morţi de partea palestiniană, potrivit AFP.

Generalul Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Armatei Române, a explicat, în cadrul emisiunii Descoperiţi de la Antena 3 CNN, harta operaţiunilor militare de pe frontul din Israel.

"Am să spun un lucru care nu s-a rostit până acum. Pentru că toţi analiştii, care au prezentat până acum situaţia din Israel au vorbit de acţiuni teroriste asupra Israelului. Eu fac afirmaţia că nu sunt acţiuni teroriste asupra Israelului, ci palestinienii au intrat în război cu Israel. Chiar dacă autoritatea palestiniană, până acum, nu a scos niciun cuvânt în legătură cu situaţia. De ce spun palestinienii au intrat în război cu Israelul? Pentru că au fost atacuri multiple de pe mare, de pe uscat, din aer. Până acum, toată lumea a dat vina pe Hamas, dar avem declaraţii ale Hezbollah-ului că este implicat şi el în acţiuni.

Cu atât mai mult, acest lucru întăreşte afirmaţia mea că este un război al palestinienilor împotriva statului Israel, nu este o acţiune teroristă. Acest război nu s-a pregătit în Palestina. A fost planificat şi pregătit în altă parte. În opinia mea, acest lucru s-a întâmplat în Iran. Pe teritoriul Iranului s-a planificat şi s-a pregătit această acţiune. Cei care au acţionat au ştiut ce au de făcut, dar nu au ştiut când. Au fost coordonaţi de liderii Hamas, împreună cu Hezbollah. S-ar putea să vedem acum o acţiune conjugată din partea Libanului, numai că trebuie avut în vedere următorul lucru. De la înfiinţarea statului Israel şi până astăzi, statul Israel nu a pierdut niciun război şi nu îl va pierde nici pe ăsta. Probabil că la finele războiului, care nu va dura foarte mult, în Fâşia Gaza nu va mai rămâne niciun palestinian", a declarat generalul (r) Eugen Bădălan.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close