Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Diamantele negre" câştigă teren şi la noi în ţară. Ce beneficii au şi cât de scumpe sunt, de fapt, trufele

"Diamantele negre" câştigă teren şi la noi în ţară. Ce beneficii au şi cât de scumpe sunt, de fapt, trufele

Cu tradiție în România, dar puțin cunoscute și gustate de români, trufele negre au o șansă să ajungă vedete pe mesele tuturor, datorită unui tânăr antreprenor din Bucovina.

"Diamantele negre" câştigă teren şi la noi în ţară. Ce beneficii au şi cât de scumpe sunt, de fapt, trufele
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    14 Noi 2022   •   21:27

Deşi nu sunt atât de populare în România, trufele par să câştige teren şi la noi în ţară. În Bucovina, locul de unde se culeg o mare parte din trufe, există deja un festival dedicat "diamantelor negre".

Cu o reputaţie de lux, trufele nu sunt prea des întâlnite în coșurile de cumpărături ale românilor. Însă, organizatorul acestui festival vrea să aducă în atenția publicului beneficiile pe care le au în alimentaţie, dar şi preţul accesibil al acestora.

Tânăr antreprenor a pornit din pasiune o afacere bazată pe comercializarea acestui tip de ciuperci, culese chiar de la noi din ţără. A renunţat la job-ul pe care îl avea şi s-a mutat în Bucovina, acolo unde a copilărit.

"Trufa e sănătoasă. Vrem să spargem mitul că e scumpă. Așa a apărut festivalul trufelor, să facem ca publicul larg să aibă acces să o guste.

Pasiunea mea pentru cules ciuperci a început în copilărie. Toți bucovinenii cresc ciuperci.

Trufele sunt speciale că sunt din natură. Cresc într-un mod în care nu e controlat de om. Niciuna nu seamăna cu cealaltă. Ne chinuim să reglementăm trufele în România, să se protejeze ecosistemul, să fie culese sustenabil, să avem trufe și peste 100 de ani", a povesti Mihai Robu, culegător de trufe.

Acum, Mihai vrea să continue tradiția festivalului, acolo unde românii să poată gusta atât trufe, cât şi preparate tradiţionale româneşti din diferite zone ale ţării.

×
Subiecte în articol: trufe Bucovina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close