Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum s-a fotografiat o turistă în fața lagărului Auschwitz. Gestul său a fost aspru criticat pe internet

Cum s-a fotografiat o turistă în fața lagărului Auschwitz. Gestul său a fost aspru criticat pe internet

O femeie a fost aspru criticată, după ce s-a pozat pe șinele de tren din fața Muzeului Auschwitz-Birkenau din Polonia, acolo unde au fost uciși peste un milion de oameni.

Cum s-a fotografiat o turistă în fața lagărului Auschwitz. Gestul său a fost aspru criticat pe internet
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   19:28

Femeia apare în imaginea care a devenit virală pe internet stând pe șinele de cale ferată, cu un zâmbet larg pe buze, în timp ce în spatele ei se remarcă intrarea în lagărul în care au fost uciși peste un milion de oameni.

După ce fotografia s-a răspândit pe rețelele sociale, peste 25 de milioane de oameni au reacţionat şi au condamnat modul în care turista a ales să se raporteze la un loc al suferinţei.

Reprezentanții muzeului au declarat că le-au atras atenția turiștilor să respecte memoria celor care și-au pierdut viața în lagăr și i-au avertizat să nu facă astfel de fotografii.

"Când vin aici, vizitatorii trebuie să țină cont de faptul că intră în locul autentic al fostului lagăr, unde au fost uciși peste un milion de oameni. Respectați-le memoria”, au transmis reprezentanții muzeului.

Citește și: "V-am spus că pică pe noi". Momente de furie pentru turiști, după ce geamul microbuzului care îi transporta la Salina Slănic s-a spart în timpul mersului

Utilizatorii de Twitter au scris numeroase comentarii, în care au criticat gestul femeii.

"Șocant. Oare chiar nu a știut unde se află?”, a scris o persoană.

"Astăzi am avut una dintre cele mai chinuitoare experiențe din viața mea. Din păcate, se pare că nu toată lumea de acolo a găsit-o atât de emoționantă", a scris altcineva, potrivit Daily Mail.

×
Subiecte în articol: femeie fotografie Auschwitz
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close