Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ruşii cumpără o staţiune preferată de români | Ce sume sunt investite în imobiliare

Ruşii cumpără o staţiune preferată de români | Ce sume sunt investite în imobiliare

Unul dintre cele mai cunoscute orașe turistice, care se află în topul preferințelor și în rândul românilor, a început să fie cumpărat de ruși bucată cu bucată.

Ruşii cumpără o staţiune preferată de români | Ce sume sunt investite în imobiliare
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    20 Ian 2023   •   19:30

Despre Antalia este vorba. Potrivit unei analize făcute de Bloomberg, vânzările de locuințe către cetățeni străini în acest oraș au crescut în a doua jumătate a anului trecut cu 77 % respectiv 20.860 de case, majoritatea achiziționate de cetățeni ruși.

Turcia, în general, a devenit a doua casă pentru cetățenii ruși, numărul tranzacțiilor imobiliare fiind mai mare cu 203% față de 2021.

Cine cumpără o casă de cel puțin 400.000 de dolari are dreptul și la solicitarea cetățeniei. Rușii care au mai mulți bani s-au orientat și către Emiratele Arabe.

Aici, sumele investite în imobiliare sunt de peste 400.000 de euro și, când vine vorba de banii din conturi, cetățenii ruși i-au scos din țară.

În decembrie 2022 rușii dețineau în bănci străine nu mai puțin de 82 de miliarde de dolari mai mult decât dublu față de perioada de dinaintea începerii războiului cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia Antalya
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close