Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal în plen în timpul dezbaterilor măsurilor de sprijin pentru români

Scandal în plen în timpul dezbaterilor măsurilor de sprijin pentru români

Parlamentarii au dat undă verde primelor măsuri din pachetul de sprijin pentru populaţie. Vorbim despre dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și creșterea salariului minim la 3 mii de lei pentru agricultori și angajații din industria alimentară.

Scandal în plen în timpul dezbaterilor măsurilor de sprijin pentru români
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Apr 2022   •   18:55

Plenul în care parlamentarii trebuiau să facă front comun pentru a-i ajuta pe români a debutat însă cu stângul.

"Liberalii sunt nemulțumiți mai ales de faptul că au depus un amendament în sensul reducerii contribuțiilor de la 25 la 20%, o măsură cu care insista foarte mult Florin Cîțu. Măsura lui a fost reluată în ședința comisiei de muncă, însă social-democrații s-au abținut și prin urmare au ținut ca și în ședința de plen să își exprime aceste nemulțumiri pentru că spuneau că nu doar angajații din industria alimentară și din agricultură sunt vulnerabili, ci toți angajații, iar reducerea contribuțiilor cu 5% i-ar fi ajutat pe toți", a spus reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

”Scăderea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale va asigura un volum satisfăcător al cererii agregate a angajaților, cu impact pozitiv asupra veniturilor din TVA și accize. Trebuie precizat faptul că diminuarea veniturilor bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mult mai bune a veniturilor bugetare.

Sursa principală de compensare va fi determinată din veniturile fiscale, pentru care se anticipează o colectare peste prognozele care au stat la baza fundamentării Legii bugetului de stat pentru anul 2022”, argumentau liberalii în sprijinul măsurii propuse.

Amendamentul a fost însă respins la vot în comisiile de specialitate, iar când a fost susținut în plenul Camerei Deputaților, cei mai mulți deputați PNL, cât și cei ai PSD și UDMR s-a abținut la vot.

×
Subiecte în articol: scandal plen
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close