Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Unde fuge Putin din Rusia dacă va trebui să plătească pentru crimele comise în războiul din Ucraina

Unde fuge Putin din Rusia dacă va trebui să plătească pentru crimele comise în războiul din Ucraina

Scenariul în care președintele rus Vladimir Putin ar fi răsturnat de la putere a fost evocat - și creditat cu șanse minime, ce-i drept - de diverși analiști pe parcursul celor aproape nouă luni de conflict în Ucraina.

Unde fuge Putin din Rusia dacă va trebui să plătească pentru crimele comise în războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   19:19

Jurnaliștii de la publicația Politico adaugă un element nou la acest tablou: cazul în care Putin ar fi condamnat pentru crime de război.

Ei au căzut de acord asupra câtorva destinații în care liderul de la Kremlin s-ar putea refugia, în situația în care s-ar trezi cu justiția internațională pe urmele sale.

Locurile au fost evaluate în funcție de nivelul de prietenie pe care îl are Putin cu liderii locali, dar și în funcție de calitatea vieții și riscul de extrădare.

China ar putea fi o astfel de destinație: Putin l-a numit pe președintele chinez Xi Jinping prietenul său apropiat.

Într-o reciprocitate perfectă, liderul de la Beijing l-a descris pe omologul său rus drept "cel mai bun prieten al său".

Ironie marca "Politico": Iran, Coreea de Nord și casa lui Gerhard Schroeder, destinații posibile pentru liderul de la Kremlin

Însă Beijingul ține mult la comerț și ar putea refuza să își riște afacerile pentru un criminal de război.

Putin ar mai putea să meargă în Iran, unde în prezent are loc o revoltă populară anti-regim.

Liderul rus va trebui să țină cont, bineînțeles, de șansele ca, până la sosirea sa, să se sfârșească fie revolta, fie regimul.

Sancțiunile impuse atât Rusiei, cât și Iranului în ultimii ani au consolidat relația dintre cele două state iar Teheranul a furnizat Moscovei drone cu care trupele de invazie au atacat Ucraina

În plus, Putin evită alcoolul iar interdicția băuturii în republica islamică nu îl va deranja.

În fine, actualul președinte rus ar putea fugi in Coreea de Nord, despre care presa internațională a relatat că furnizează Moscovei muniție în războiul din Ucraina.

Aici, Vladimir Putin s-ar putea bucura de călătorii cu super-iahturile lui Kim Jong Un, un lider supraponderal căruia îi place să i se arate că este adulat de popor.

Politico mai menționează, cu ironia de rigoare, ca potențiale refugii pentru Putin, Ungaria, camera de oaspeți a Angelei Merkel sau casa de vacanță din Turcia a unui alt fost cancelar german, Gerhard Schroeder, devenit un paria în propria sa țară tocmai din cauza apropierii de Rusia.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close