Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Softul care dezvăluie secretele corpului uman cu o rapiditate uimitoare. "Digitalizarea a dus medicina în locul în care nu ne gândeam"

Softul care dezvăluie secretele corpului uman cu o rapiditate uimitoare. "Digitalizarea a dus medicina în locul în care nu ne gândeam"

Digitalizarea a adus medicina unde puțini se așteptau acum câțiva ani. Profesorul Vasile Burlui folosește un soft special pentru a-i învăța pe studenții săi să facă disecții.

Softul care dezvăluie secretele corpului uman cu o rapiditate uimitoare. "Digitalizarea a dus medicina în locul în care nu ne gândeam"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   17:20

Profesorul Burlui remarcă că medicina devine din ce în ce mai instrumentalizată, iar tot mai puține tehnici sunt realizate manual de către medici.

De obicei, există instrumente specializate care asistă în diagnostic și tratament.

"Este vorba despre o imagine care ne demonstrează anatomia corpului uman.

Avem un cadavru care este fotografiat și trecut printr-un soft special.

Citește și: Paşii pe care îi face România pentru digitalizare | România Inteligentă

Softul are posibilitatea de a dezvălui diverse zone anatomice, de exemplu, pot scoate tegumentul și să văd musculatura, pot scoate musculatura și să văd organele interne și apoi scheletul.

Este foarte interesant atunci când se suprapune imaginea rezultată dintr-un examen radiologic pentru că înțelegi care sunt rapoartele leziunii cu celelalte organe și îți sugerează căi de intervenție.

Medicina s-a intrumentalizat. Din ce în ce mai puține tehnici sunt realizate cu mâna medicului, de regulă există un instrument.

Digitalizarea din ultima vreme a dus medicina acolo unde nu ne așteptam în ultima vreme", a declarat Profesor Vasile Burlui.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close