Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Miză financiară uriaşă. Dana Budeanu, despre cine vrea să ia miliarde de la spitale

Miză financiară uriaşă. Dana Budeanu, despre cine vrea să ia miliarde de la spitale

În aceste zile se pregătește o operațiune extrem de mare de a se pune mâna pe Spitalul Colentina, pentru că acolo este o miză financiară uriașă, a arătat Mihai Gâdea, miercuri seară, la Antena 3. Urmează construcția unui întreg pavilion uriaș al spitalului. 

Miză financiară uriaşă. Dana Budeanu, despre cine vrea să ia miliarde de la spitale
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   22:39

Dana Budeanu a vorbit la emisiunea Sinteza Zilei despre miza construirii unui nou corp al Spitalului Colentina. Aceasta spune că Nicușor Dan a vrut să îl înlocuiască pe actualul manager, Dr. Victor Cauni, cu un om al său.

"Sunt sute şi sute de milioane de euro vă dați seama, asta este miza. Miza este ca tu să ai manager de spital pe cineva care poate semna așa cum trebuie achizițiile, este super simplu", a spus Dana Budeanu, miercuri seară, la Antena 3.

Managerul Spitalului Colentina, schimbat. Cine i-a luat locul medicului Victor Cauni

"Această procedură este folosită, să știți, și în țară, de pe o zi pe alta sunt demişi şi schimbați managerii de spitale, așa cum s-a întâmplat și la Iași. La fel putem să-l sunăm sau să-l căutăm sau să-l întrebăm dar nu avem cu cine să vorbim, pe celebrul Costică de la Mediu, Alexe, care a demis managerul Spitalului Sfânta Maria Iaşi de pe o zi pe alta şi a adus-o pe una interimar. Așa se întâmplă la început ești interimar. De fapt, ești interimar 6 luni că atât trebuie să semnezi, după aceea îţi mai prelungește două luni și asta se întâmplă cu absolut toți interimari puși de ei", a mai spus Dana Budeanu. 

"Noul manager al spitalului din Iași a fost în baza unui scrisori de intenție. Nu există. Orice manager de spital trebuie să treacă și trebuie să aibă anumite calificări, că așa-i legea, așa e legea. Doar că Voiculescu a dat el o hotărâre, de ministru sau nu ştiu cum se numește, prin care ei îl schimbă ca pe ciorapi când vor ei, când au nevoie.

Iar la spital la Iaşi e dezastru, cu secții desființate, nenorociri, nenorocire. E firesc", a mai spus Dana Budeanu.

Managerul Spitalului Colentina, medicul Victor Cauni, a fost schimbat din funcție. Cel care l-a înlocuit este Andrei Cosmin David.

Andrei Cosmin David a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

×
Subiecte în articol: Dana Budeanu Spitalul Colentina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close