Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sora lui Petrică Mîțu Stoian, după ancheta de la clinica privată unde a fost tratat artistul: ”A murit cu zile. Dacă era trimis în Timișoara scăpa”

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, după ancheta de la clinica privată unde a fost tratat artistul: ”A murit cu zile. Dacă era trimis în Timișoara scăpa”

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a acordat un interviu pentru Antena 3 după publicarea descoperirilor achetei de la clinica privată unde a fost tratat artistul.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, după ancheta de la clinica privată unde a fost tratat artistul: ”A murit cu zile. Dacă era trimis în Timișoara scăpa”
Sursa foto: YouTube/Petrica Mitu Stoian
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2021   •   23:39

Sora interpretului de muzică populară spune că dacă dosarul acestuia ar fi fost consultat de un medic, Petrică Mîțu Stoian nu ar fi ajuns la clinica unde a primit tratamentul post-covid, în urma căruia a murit.

Aceasta a mai spus că nu a fost chemată la audierea medicului psihiatru care l-a tratat pe artist la clinica privată.

„Am dosarul lui, cum și-a făcut la Craiova, tot ce trebuia. Dacă se uita un medic pe el își dădea seama că nu are ce căuta Petrică acolo. Trebuia să îl trimită acasă.

El a murit cu zile. E groaznic. Și acolo la Oravița doctorița trebuia să-l trimită imediat în Timișoara, nicidecum în Reșița. Acolo nu aveau medicamente. A trebuit să fugim prin farmacii să adunăm medicamente.

Eu m-am dus de la Arad ca să-l iau să-l duc în Ungaria, dar nu mi l-au dat, nu a semnat nimeni. Dacă nu am putut să-l iau, uitați că a murit.

Nu știam că se duce la clinica asta. A zis ”uite în ce hal am ajuns de la clinică”, asta a fost vorba lui.

Greșeala a fost și a acelor doctori care nu s-au uitat pe dosarul lui. El a crezut că e ceva tratament.

Nu am vorbit cu medicul (n.r. medicul psihiatru de la clinică). La prima declarație a spus că nu s-a uitat pe dosarul lui, dar acum nu a mai recunoscut. Mă duc cu avocata mea la Reșița vineri să vadă dosarul, să vedem ce a declarat. L-au audiat și pe noi nu ne-au chemat. Poate aveam să-i pun doctorului o întrebare.

A murit cu zile. Dacă era trimis de la Oravița la Timișoara acolo sigur îi scoteau lichidul din plămâni.

După autopsie m-au întrebat dacă știam că este bolnav de plămâni. Plămânii trebuie să fie roz și ai lui erau maro. Dacă au fost maro înseamnă că la clinică s-a întâmplat ceva. Înainte, pe hârtiile de la Craiova nu avea maro plămânii. Dacă era trimis în Timișoara scăpa. Nu îmi vine să cred ce repede a murit.”

Nereguli grave găsite la clinica privată unde a fost tratat Petrică Mîțu Stoian

Nereguli extrem de grave găsite de echipa Direcţiei de Sănătate Publică trimisă să investigheze clinica unde a fost tratat artistul Petrică Mîţu Stoian. Printre altele, personalul medical de acolo interna pacienţii deşi nu avea acest drept, pentru că vorbim de o clinică ce avea autorizaţie doar pentru sistem ambulatoriu.

"Cei de la clinica respectivă aveau trei autorizații de funcționare. Iar cea care se referă la medicină hiperbară a fost eliberată pe 14 decembrie 2020. Ori ne aducem cu toții aminte că acest spațiu de recuperare oncologica a fost finalizat, în mare parte, din fonduri venite de la Compania Națională de Investiții, iar inaugurarea acestei clinici a fost făcută, cu mare fast a vremea respectivă, în octombrie, deci doar cu două luni înainte de primirea acestei autorizați", a explicat, la Antena 3, Carmina Pricopie.

"Clinica funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicină hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL. La ora și data controlului, medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13:00 și 18:00.", mai spun cei de la DSP.

"Acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia." a mai precizat Carmina Pricopie, conform rezultatelor controlului făcut de DSP.

"Dincolo de această anamneză online, pacientul nu are un dosar medical complet. Pentru că, înainte de orice intervenție medicală, medicul care urmează să facă această intervenție îți da o fișa cu mai multe examene imagistice sau de laborator pe care pacientul trebuie să le facă. Ori nu s-a întâmplat așa. Din ce spun cei de la DSP, regretatul artist a mers doar cu un rezultat al unui CT, realizat din propria inițiativa pe 22 octombrie, iar fișa de internare la clinica respectivă nu era completată corespunzător", a mai explicat jurnalistul Antena 3.

Citește integral aiciNereguli grave găsite la clinica privată unde a fost tratat Petrică Mîțu Stoian. Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de DSP 

 

×
Subiecte în articol: Petrică Mîțu Stoian
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close