Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Voi cu Voicu Dr. Cezar: "Fructele murate, o soluţie pentru cei care vor să slăbească". Nu se mănâncă mai mult de trei zile

Dr. Cezar: "Fructele murate, o soluţie pentru cei care vor să slăbească". Nu se mănâncă mai mult de trei zile

Fructele pot fi o soluţie pentru cei care vor să piardă kilograme în plus, însă ele trebuie consumate într-un anumit fel, a spus dr. Cezar Amititeloaie, la emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3 CNN.

Dr. Cezar: "Fructele murate, o soluţie pentru cei care vor să slăbească". Nu se mănâncă mai mult de trei zile
Sursa foto: pixabay.com/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2022   •   18:00

Este bine să știm că putem face un lucru extrem de simplu, care nu ne poate înfometa: postul intermitent, care nu este un post clasic.

Metoda implică renunțarea la orice aliment pentru un interval de 16 ore, iar în celelalte opt ore rămase putem avea două mese normale, în funcție de stilul de viață. Putem sări peste micul dejun sau peste altă masă a zilei.

Specialiștii recomandă chiar și postul negru, însă acesta trebuie ținut după un plan bine stabilit și numai după recomandarea medicului, în caz că suferim o boală cronică. 

Dr. Cezar spune cum se ţine corect post intermitent

"Postul intermitent nu înseamnă neapărat postul de la mâncare. Poate să însemne postul de la telefonul mobil, de la anumite activități pe care le face mult prea des. 

Ce înseamnă intermitență? Pentru că aici lumea a înțeles greșit. Vrea să slăbească 15-20 de kilograme și ține deodată un post mult mai lung care poate să aducă daune. 

Eu cred că un post potrivit ar fi o dată sau de două ori pe săptămână un post negru. Eu țin o dată, pentru că nu vreau să slăbesc, dar cine vrea să slăbească poate să țină de două ori sau un post de două zile sau două posturi de câte o zi sau de câte o zi și jumătate. Sau cel mult trei zile, pentru cine vrea să slăbească. 

Dacă o persoană în ultimii ani zeci de ani a mâncat încontinuu și am mâncat carbohidrați, a mâncat zaharuri, a mâncat făinoase, a mâncat amidon mult și tot ce înseamnă carbohidrați, atunci corpul nu e pregătit să ardă grăsimi și, atunci, în primă fază e mai greu. 

N-aș recomanda mai mult de trei zile, pentru că se modifică și microbiomul intestinal, poate să apară constipația, mai ales dacă nu consumă persoana respectivă destule fibre.

Dr. Cezar: "Atenţie, fructe nu prea dulci, pentru cine vrea să slăbească"

Recomand consumul de fibre, de fibre naturale, legume și fructe. Dar, atenţie, fructe nu prea dulci, pentru cine vrea să slăbească", a spus dr. Cezar Amititeloaie, la emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3 CNN.

Și fibrele ajută în procesul de slăbit. Atenție, însă, la fructele prea coapte, care sunt pline de zaharuri. Așadar, consumate în exces, ne îngrașă, în niciun caz nu ne ajută să scăpăm de kilogramele acumulate peste vară.

"Alimentele bogate în fibre și fermentate, adică murături (iar murăturile sunt bune cele tradiționale, nepasteurizate, deci făcute în casă), ne ajută. Și putem pune la murat chiar și fructe: ananas, caise. Orice se pune la murat. Și chiar recomandă fructe pentru cei care vor să slăbească, fructe murate. 

Fructele și legumele din această perioadă sunt și gustoase, ușor de preparat și aduc numai beneficii sănătății", a continuat medicul.

×
Parteneri
Horoscop 29 noiembrie 2023. Balanțele bat pasul pe loc
x close