Antena 3 CNN Externe "A depăşit linia de pericol" şi vrea să se transforme într-un "gigant militar". Nord-coreenii critică dur Japonia

"A depăşit linia de pericol" şi vrea să se transforme într-un "gigant militar". Nord-coreenii critică dur Japonia

 "A depăşit linia de pericol" şi vrea să se transforme într-un "gigant militar". Nord-coreenii critică dur Japonia
Sursa foto: Foto: www.valuewalk.com
07 Aug 2013   •   09:40
Autorităţile din Coreea de Nord au criticat dur Japonia, la o zi de la botezul celei mai mari nave militare construite de Tokyo de la ultimul război. Nord-coreenii au declarat că Japonia a depăşit "linia de pericol", relatează AFP.

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a făcut referire la un raport publicat luna trecută de Ministerul japonez al Apărării, care a cerut crearea unei "capacităţi extinse de îndiguire" în faţa ameninţărilor balistice nord-coreene.

"Nu este altceva decât o farsă a Japoniei pentru a justifica transformarea într-un gigant militar, ceea ce depăşeşte linia pericolului", afirmă KCNA.

"Afirmaţiile Japoniei sunt prea nerezonabile şi ilogice pentru a justifica sinistrele sale obiective", adaugă agenţia.

Cu o zi înainte de publicarea acestui comentariu, Japonia a prezentat în premieră viitorul portelicopter cu care îşi va echipa flota, o navă de 248 de metri denumită "Izumo" şi încă în construcţie la Yokohama (la sud de Tokyo).
   
Vasul, cea mai mare navă militară construită de Tokyo de la al Doilea Război Mondial, va fi operaţional după 2015 pentru un cost total de circa 900 de milioane de euro. Odată pus în serviciu, acesta va putea îmbarca nouă elicoptere.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord nava de razboi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close