Antena 3 CNN Externe A scăpat de pedeapsa cu moartea. Închisoare pe viaţă pentru autorul masacrului din Colorado

A scăpat de pedeapsa cu moartea. Închisoare pe viaţă pentru autorul masacrului din Colorado

A scăpat de pedeapsa cu moartea. Închisoare pe viaţă pentru autorul masacrului din Colorado
27 Aug 2015   •   00:14

Un tribunal din Colorado (vestul SUA) l-a condamnat miercuri pe James Holmes Eagen la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru masacrul de la cinematograful din Aurora unde a ucis 12 persoane și a rănit alte circa 70, informează Agerpres.

Tânărul de 27 de ani a scăpat de pedeapsa cu moartea la începutul lunii august deoarece juriul era divizat, în schimb el a fost condamnat la pedeapsa maximă de închisoare.

Judecătorul Carlos A Samour l-a condamnat pe Holmes la 12 pedepse consecutive cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru uciderea lui Jonathan Blunk, Alexander Boik, Jesse Childress, Gordon Cowden, Jessica Ghawi, John Larimer, Matthew McQuinn, Micayla Medek, Veronica Moser Sullivan, Alex Sullivan, Alexander Teves și Rebecca Wingo la cinematograful Century 16 din Aurora, Colorado, pe 20 iulie 2012.

Pentru tentativele de omor asupra altor 67 de persoane, Holmes a primit 48 de ani de închisoare. Legislația din Colorado impune ca sentințele să fie efectuate consecutiv, notează DPA.

Judecătorul Samour de la tribunalul din Centennial a vorbit aproape o oră despre sistemul judiciar înainte de a enunța sentința, puternic aplaudată de publicul din sala de judecată.

James Holmes a deschis focul la 20 iulie 2012 într-un cinematograf al orășelului Aurora, plin de lume în timpul unei proiecții a filmului Batman "The Dark Knight Rises".


×
Subiecte în articol: ucigas Colorado
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close