Acest bărbat va transmite sfârșitul vieții sale în direct pe Facebook. ”Am decis să spun stop”

de Silvia Țigănilă    |    05 Sep 2020   •   19:20
Acest bărbat va transmite sfârșitul vieții sale în direct pe Facebook. ”Am decis să spun stop” Alain Cocq/Facebook

Un francez grav bolnav a decis să întrerupă orice tratament şi să difuzeze sfârşitul vieţii sale începând de sâmbătă, în direct pe Facebook.

Alain Cocq suferă de o boală extrem de rară în care pereţii arterelor se lipesc provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ).

”Am decis să spun stop”, a declarat Cocq pentru AFP. Francezul în vârstă de 57 de ani a suferit nouă operaţii în patru ani. Acesta a povestit că suferă enorm de mult și că are șocuri electrice în corp ”la fiecare două-trei secunde”.

Alain Cocq: ”Nu mai am o viaţă demnă”

Alain Cocq a trimis o scrisoare Palatului Elysee pentru a-i cere preşedintelui Macron să autorizeze un medic să-i prescrie un barbituric.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a spus că nu îl poate ajuta să moară

”Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dumneavoastră”, i-a explicat Emmanuel Macron în scrisoarea adresată lui Alain Cocq. Francezul vrea să-şi pună capăt vieţii oprind orice alimentare, hidratare şi tratament, începând de vineri seara.

Alain Cocq susține îşi va transmite în direct moartea, despre care estimează că va dura ”patru-cinci zile” , ”în direct pe pagina sa de Facebook”.
 

x close