Antena 3 CNN Externe Americanii dau dovadă de o "prostie care te face să plângi". Declaraţia ministrului de finanţe din Germania

Americanii dau dovadă de o "prostie care te face să plângi". Declaraţia ministrului de finanţe din Germania

Americanii dau dovadă de o "prostie care te face să plângi". Declaraţia ministrului de finanţe din Germania
de O.P.    |    10 Iul 2014   •   12:00

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a apreciat, joi, că Statele Unite dau dovadă de o "prostie care te face să plângi", după descoperirea a două posibile cazuri de spionaj al agenţilor germani în favoarea agenţiilor de informaţii americane.

"Este extrem de prostesc ca Statele Unite să recruteze la noi persoane de a mâna a treia. Iar în faţa unei asemenea prostii, nu poţi decât să plângi" , a declarat ministrul pentru postul german Phoenix. "Şi de aceea, acest lucru nu o amuză pe cancelar", a adăugat Schäuble, cunoscut pentru modul său direct de a vorbi.

Pentru a doua oară în cinci zile, justiţia germană a deschis o anchetă, miercuri, în privinţa unui presupus spion care lucrează, potrivit presei, pentru Washington, un caz care tensionează şi mai mult relaţiile dintre Statele Unite şi Germania.

După primele dezvăluiri, vineri, în privinţa unui agent al serviciilor de informaţii germane (BND) suspectat că lucrează şi pentru CIA, Parchetul federal a anunţat că anchetează un nou caz de presupus spionaj pentru o ţară străină, fără a preciza care este aceasta.

×
Subiecte în articol: americani spionaj
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close