Antena 3 CNN Externe Care este motivaţia atacurilor de la Paris şi de ce au fost atacate ţinte precum Stade de France şi Bataclan

Care este motivaţia atacurilor de la Paris şi de ce au fost atacate ţinte precum Stade de France şi Bataclan

Care este motivaţia atacurilor de la Paris şi de ce au fost atacate ţinte precum Stade de France şi Bataclan
14 Noi 2015   •   13:36

Statul Islamic, în declaraţia prin care şi-a asumat atacurile de la Paris, face o serie de precizări privind motivele pentru care au acţionat şi de ce au lovit în locurile respective.

Stade de France a fost o ţintă a atacurilor pentru că acolo se desfăşura "meciul la care asista imbecilul Franţei, Francois Hollande".

Sala de concerte a fost lovită pentru că  era"locul unde se adunaseră sute de idolatri la o sărbătoare a perversităţii".

În finalul mesajului, Statul Islamic îşi reafirmă intenţiile de a răspunde cu violenţă la atacurile din Siria şi reamintesc insulta prin care a fost motivat atacul de la Charlie Hebdo.

"Trebuie să ştie că rămân ţintele Statului Islamic şi că vor simţi mirosul morţii pentru că se află în fruntea cruciader şi pentru că l-au insultat pe Profet(...)acest atac nu este decât începutul furtunii, un avertisment pentru cei care vor să mediteze şi tragă învăţăminte" se arată în declaraţia Statului Islamic.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close