Antena 3 CNN Externe Autorităţile române, acuzate de antisemitism în scandalul traficului de ovule

Autorităţile române, acuzate de antisemitism în scandalul traficului de ovule

Autorităţile române, acuzate de antisemitism în scandalul traficului de ovule
Sursa foto: Sabyc
23 Iul 2009   •   15:55

Prin compararea medicilor israelieni cu naziştii, autorităţile române riscă să fie acuzate de antisemitism, susţine preşedintele Asociaţiei Medicale Mondiale, dr. Yoram Blachar. Declaraţia a fost făcută, după ce Vasile Astărăstoae, şeful Colegiului Medicilor din România, a comparat doctorii israelieni din România cu personalul medical de la Auschwitz.

Oficialul român a făcut această declaraţie, în timpul unor discuţii referitoare la cazul traficului de ovule în care este implicată clinica israeliană Sabyc. Potrivit publicaţiei Haaretz, Astărăstoae a spus: ?Cei doi isrealieni au cumpărat părţi din trupul celor săraci, vulnerabili, fără să-i informeze în legătură cu riscurile la care se expuneau?

Cei doi medici israelieni neagă că ar fi încălcat legea, scrie Haaretz. Yoram Blachar a ţinut să menţioneze că, în cazul în care cei doi chiar au făcut ceva ilegal, acţiunile lor nu pot fi comparate cu ceea ce s-a întâmplat la Auschwitz.

Potrivit evreilor care trăiesc în România, acuzaţiile de trafic de ovule ar fi rezultatul concurenţei cu alte clinici. ?În mod evident, acest caz a fost provocat de concurenţa între clinicile care activează în acelaşi domeniu?, a declarat rabinul Naftali Deutsch.

În cazul traficului cu ovule de la Clinica Saabyc, trei persoane au fost arestate preventiv. Este vorba despre patronul clinicii, fiul acestuia şi angajata care se ocupa de relaţiile cu clienţii. Alte 28 de persoane au interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Din sediul firmei au fost ridicate mai multe documente, unităţi de calculator, precum şi sume de bani, în valoare de 200.000 de euro. Procurorii au pus sechestru şi pe două maşini de lux care aparţineau patronilor clinicii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: antisemitism
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close