Antena 3 CNN Externe Avocaţii lui Silvio Berlusconi vor face apel în cazul fostului premier

Avocaţii lui Silvio Berlusconi vor face apel în cazul fostului premier

Avocaţii lui Silvio Berlusconi vor face apel în cazul fostului premier
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
27 Oct 2012   •   09:38

Avocaţii fostului lider al guvernului italian Silvio Berlusconi, condamnat vineri la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală dintre care trei au fost eliminaţi prin amnistie, vor depune un recurs până pe 9-10 noiembrie, conform presei italiene citată de AFP.
   
Fostul lider al guvernului a fost condamnat şi la cinci ani de interdicţie de a ocupa o funcţie publică.
   
Apărarea are în mod normal o perioadă de 15 zile pentru a face apel la sentinţa primei instanţe, adică până pe 10 noiembrie. Însă, conform surselor informate citate de presă, avocaţii vor depune recursul şi motivarea pe 9 noiembrie.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat de un tribunal din Milano, iniţial, la 4 ani de închisoare pentru fraudă fiscală, în procesul privind drepturile TV ale Mediaset.

Sentinţa a fost redusă la un an, dat fiind că beneficiază de prescriere pentru o parte din infracţiuni.

Procurorii au cerut o pedepasă de 3 ani şi 4 luni şi pentru preşedintele trustului Mediaset, Fedele Confalonieri, însă acesta a fost achitat.

Procurorii i-au acuzat pe inculpaţi că au mărit artificial preţul drepturilor de difuzare ale unor filme, cumpărate de societăţi fictive care îi aparţineau lui Berlusconi, pentru a le revinde apoi către Mediaset.

În acest fel, Berlusconi şi partenerii săi au reuşit să obţină un profit nedeclarat de aproximativ 250 de milioane de euro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close