Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad: Siria este într-o "veritabilă stare de război"

Bashar al-Assad: Siria este într-o "veritabilă stare de război"

Bashar al-Assad: Siria este într-o "veritabilă stare de război"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    27 Iun 2012   •   00:06

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, care s-a confruntat în ultimele 15 luni cu o revoltă populară reprimată violent, a afirmat marţi că ţara sa se află "într-o veritabilă situaţie de război", şi că este hotărât să o închieie, potrivit agenţiei oficiale Sana, relatează AFP.

"Trăim o adevărată situaţie de război. Cât timp suntem în situaţie de război, toate politicile şi sectoarele noastre ar trebui puse în serviciul victoriei în acest război", a declarat preşedintele adresându-se miniştrilor care s-au întâlnit pentru prima lor reuniune a noului guvern sirian, potrivit Mediafax.

Assad, care nu a făcut multe declaraţii publice începând cu martie 2011, refuză să recunoască revolta populară, militarizată din cauza represiunii, şi o compară cu "terorismul".

Pe 3 iunie, cu ocazia primii sesiuni a noului Parlament, el a susţinut că este hotărât să înăbuşe contestaţia "cu orice preţ", în pofida izolării şi sancţiunilor adoptate de către Uniunea Europeană şi Statele Unite împotriva Siriei.

Peste 15.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi în timpul represiunii şi al luptelor dintre soldaţi şi rebeli, declanşate în urmă cu 15 luni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).






×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close