Antena 3 CNN Externe Biden le-a cerut subalternilor săi să ”încetinească” retorica despre sprijinirea Ucrainei

Biden le-a cerut subalternilor săi să ”încetinească” retorica despre sprijinirea Ucrainei

Președintele american Joe Biden le-a cerut șefilor Departamentului de Stat și Pentagonului să ”încetinească” retorica despre sprijinirea Ucrainei, pentru a nu da naștere la așteptări nerealiste și pentru a nu provoca Rusia.

Biden le-a cerut subalternilor săi să ”încetinească” retorica despre sprijinirea Ucrainei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Iun 2022   •   19:26

Potrivit presei, motivul a fost vizita din aprilie a lui Blinken și Austin la Kiev, în timpul căreia reprezentanții americani și-au exprimat încrederea că Ucraina va câștiga războiul și va exista mult mai mult decât Vladimir Putin. Potrivit președintelui, subordonații săi ”au mers prea departe”.

Biden a fost nemulțumit de ceea ce vorbeau Blinken și Austin despre victoria Ucrainei. Nu i-a plăcut o asemenea retorică – NBC citează una dintre sursele din administrație.

Potrivit unei alte surse, oficialii americani sunt din ce în ce mai îngrijorați că războiul din Ucraina se va transforma în cele din urmă într-un conflict prelungit în care Rusia va obține câștiguri mici și constante. Există discuții dacă președintele Zelenski ar trebui să-și atenueze poziția publică despre „pacea în schimbul teritoriilor”.

Au existat dezacorduri între Statele Unite, țările europene și Ucraina cu privire la modul în care ar trebui să se încheie războiul. Poziția președintelui Zelenski și a aliaților săi occidentali va fi de o importanță deosebită dacă încep negocieri reale pentru a pune capăt conflictului.

În același timp, potrivit lui Mihail Podolyak, consilier al șefului Oficiului Prezidențial,  Ucraina nu își poate permite niciun „Minsk”  și trebuie să dezocupe teritoriile. Totuși, aceasta necesită o anumită perioadă de timp, arme, mijloace și mobilizarea societății.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close