Antena 3 CNN Externe Bijuterii în valoare de 7 milioane de euro, regăsite după cinci ani, în vestiarul angajatei unui hotel

Bijuterii în valoare de 7 milioane de euro, regăsite după cinci ani, în vestiarul angajatei unui hotel

Bijuterii în valoare de 7 milioane de euro, regăsite după cinci ani, în vestiarul angajatei unui hotel
09 Feb 2012   •   23:04

Bijuterii în valoare de şapte milioane de euro care aparţineau soţiei unui fost ambasador al Statelor Unite în Olanda şi care erau considerate furate au fost găsite după cinci ani, informează AFP.
   
"Bijuteriile au fost găsite de o fostă angajată a unui hotel, în vestiarul acesteia", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Haga, Wim Hoonhut, menţionând că bijuteriile nu au fost furate.
   
Soţia ambasadorului Statelor Unite a depus o plângere pentru furt în 2006 după ce a observat dispariţia bijuteriilor.
   
Ea nu a realizat faptul că le uitase într-o cameră a unui hotel din Haga unde ea stătuse timp de mai multe luni.
   
Bijuteriile găsite de personalul hotelului în camera ambasadorului - o pereche de cercei, două inele şi două coliere dintre care unul având un diamant roz de cinci carate care valorează patru milioane de euro - au fost predate unei angajate a hotelului, după şase luni, conform procedurilor privind obiectele pierdute şi găsite.
   
"Nimeni nu a putut face legătura cu clienţii din perioada respectivă la fel cum nimeni nu a realizat valoarea acestor bijuterii", a adăugat purtătorul de cuvânt.
   
În 2011, femeia care a găsit bijuteriile în timp ce făcea curăţenie în vestiar le-a predat poliţiei. Membrii forţelor de ordine au stabilit legătura între aceste bijuterii şi plângerea depusă de soţia ambasadorului, ele fiind trimise companiei de asigurări care a plătit între timp despăgubiri proprietarei.
   
Conform legislaţiei olandeze, angajata hotelului are dreptul să primească zece la sută din valoarea bijuteriilor pe care le-a găsit, conform poliţiei.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close