Antena 3 Externe Blogger deportat pentru a fi condamnat la moarte în Arabia Saudită din cauza comentariilor de pe Twitter

Blogger deportat pentru a fi condamnat la moarte în Arabia Saudită din cauza comentariilor de pe Twitter

de N.B.    |    13 Feb 2012   •   17:36
Blogger deportat pentru a fi condamnat la moarte în Arabia Saudită din cauza comentariilor de pe Twitter
Sursa foto: Foto: france24.com

Autoritățile din Malaysia au decis deportarea unui blogger din Arabia Saudită, în ciuda avertizărilor din partea grupurilor pentru drepturile omului, conform cărora acesta ar risca să fie executat în țara sa pentru ce a postat pe Twitter, relatează Reuters.

Hamza Kashgari, un editor de 23 de ani, a iscat controverse în Arabia Saudită după ce a postat câteva comentarii de ziua Profetului Mahomed. Mai mulți clerici islamiști au reacționat la cuvintele tânărului și au cerut să fie adus în fața justiției și executat.

Kashgari a fugit din țară, dar a fost arestat în Malaysia, o țară preponderent musulmană, în timp ce se afla pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur.

Activiștii pentru drepturile omului au condamnat acțiunea autorităților de a-l deporta pe jurnalist, spunând că guvernul malaysian nu ar trebui să îi decidă soarta trimițându-l înapoi în Arabia Saudită. Autoritățile din Kuala Lumpur au declarat că faptele lui Kashgari sunt o problemă saudită internă pe care nu o vor comenta.

Blasfemia este o crimă pedepsită cu moartea în Arabia Saudită, unde există o interpretare foarte strictă a legii shariah.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close